rss

Vantage GT4: nou bolid de curse Aston Martin

  1. 18/11/2008
  2. Tags: Aston Martin, Fia, GT4, Motorsport, Vantage
    Vezi toate fotografiile (4)


    Ultimul produs englezesc urmeaza sa-l inlocuiasca pe Vantage N24 si va participa, asa cum ne arata si numele sau, la cursele incadrate la categoria GT4 de catre FIA.

    GT4 este bazat pe versiunea de Vantage motorizata de propulsorul de 4,7 litri, deci este putin mai puternic decat predesorul sau.

    Avand in vedere, insa, ca sunt permise putine modificari asupra agregatului, inginerii au imbogatit herghelia initiala, de 420 de cabaline, doar prin interventii asupra sistemelor de admisie si evacuare.
    Puterea exacta n-a fost comunicata, dar se stie ca ea poate fi transmisa rotilor din spate ori cu printr-o cutie manuala cu sase rapoarte, ori prin una semi-automata, iar ambele lucreaza cu ambreiaj de curse furnizat de Valeo.

    Performantele bune au fost asigurate mai ales printr-o cura de slabire substantiala, de aproximativ 300 de kilograme, GT4 cantarind putin peste 1,3 tone. Fireste ca si suspensiile au fost modificate, fiind adoptate arcuri si amortizoare sport.

    Este interesant ca ABS-ul, ESP-ul, controlul tractiunii si distributia electronica a fortei de franare au ramas in continuare, dupa ce, e adevarat, au fost radical reconfigurate, astfel incat sa nu incurce pe circuit.

    Primele exemplare vor fi livrate la inceputul anului viitor, contra sumei de 114.000 euro.

    Vizualizari: 991
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »