rss

Uzina Saab a fost oprita!

  1. 26/02/2009
  2. Tags: Faliment, GM, Saab, taxe vamale
    Vezi toate fotografiile (1)

    Saab a invocat la inceputul acestei saptamani protectia unei legi suedeze echivalente cu Capitolul 11 din codul american referitor la faliment, insa nu numai creditorii bat la usa companiei scandinave pentru a-si cere banii.

    Cei mai "periculosi" din acest punct de vedere sunt reprezentantii organismului de percepere a taxelor vamale, care au luat decizia de a inchide efectiv uzina de la Trollhattan pana cand respectivele dari vor fi platite.

    Problema este pe cat de simpla, pe atat de grava: mare parte din piesele necesare asamblarii modelelor Saab sunt importate de la tot soiul de furnizori si uzine GM din afara Suediei, ceea ce inseamna ca ele sunt purtatoare de taxe vamale.

    Cum acestea nu au mai fost platite de ceva vreme, autoritatile vamale au decis stoparea aprovizionarii cu componente, astfel incat fabrica Saab a fost nevoita sa-si intrerupa productia.  

    Potrivit presei locale, managerul pe probleme de productie al companiei nordice, Gunnar Brunius, spera sa rezolve ingrata situatie in cursul acestei zile, insa "vamesii" se lasa greu convinsi: desi nu au declarat suma exacta datorata, ei au mentionat faptul ca aceasta este "considerabila".

    Intre timp, liderii lui Saab cauta cu disperare un finantator care sa suplineasca pierderea sprijinului GM, ceea ce nu ne impiedica sa nu ne gandim ca acesta ar putea fi inceputul sfarsitului.

    Vizualizari: 1117
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »