rss

Uzina Kia din Europa depaseste borna de 4 milioane de automobile produse

  1. 01/06/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Premiata uzina Kia din Slovacia a marcat o etapa importanta in istoria marcii, dupa ce facilitatea high-tech a produs al patrulea milion de automobile, un model Kia Sportage, iesit astazi de pe linia de productie.
    Baza europeana Kia de langa Zilina, Slovacia, a inceput productia de masa in 2006 si a actionat ca ”trambulina” pentru expansiunea Kia in Europa. Primele automobile care au fost produse la Kia Slovacia au fost membre ale familiei Kia Ceed - o gama de modele care continua sa fie desenata, proiectata si fabricata in Europa special pentru a atrage clientii de  pe Batranul Continent. Gama Ceed a fost introdusa in acelasi timp cu garantia Kia de sapte ani, unica in industrie, iar aceasta combinatie castigatoare a catapultat brandul Kia in categoria producatorilor de masa din piata europeana.
    Kia Slovacia a produs primul sau milion de automobile in 2012 si, la fiecare trei ani, a adaugat inca un milion de automobile la statistica de productie. Acum, 9 ani mai tarziu, patru milioane de masini au iesit de pe linia de productie de 7,5 kilometri lungime, capabila sa produca simultan opt modele diferite. In prezent, acopera fabricarea tuturor membrilor familiei Ceed, compusa din Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, ProCeed, XCeed si sistemele de propulsie plug-in hybrid ale versiunilor Ceed Sportswagon si XCeed. Fabrica este, de asemenea, responsabila pentru producerea a trei generatii ale modelului Sportage, inclusiv variantele mild-hybrid ‘Ecodynamics+’.
    Suk-Bong Kim, presedintele Kia Slovacia, a transmis un mesaj de apreciere echipei: „Datorita eforturilor tuturor angajatilor nostri, in special a operatorilor de pe liniile de productie, am atins aceasta etapa incredibila in istoria noastra. Kia Slovacia este recunoscuta de mult timp pentru calitate, eficienta, siguranta si tehnologie remarcabila, iar succesul modelelor noastre in Europa reflecta aceste standarde ridicate.”
    Fabrica este acum unul dintre principalii producatori si exportatori din Slovacia, care angajeaza o forta de munca de 3.700 de persoane, asistata de roboti de inalta tehnologie. O investitie recenta de 70 de milioane de euro permite fabricii sa produca si sa asambleze noi motoare pe benzina ca raspuns la cererile in schimbare ale pietei. Kia va construi acum motoare pe benzina cu capacitate mica, foarte eficiente, compatibile cu sistemele hibride, pe trei linii de productie, a patra fiind dedicata celui mai recent motor diesel ‘Smartstream’ de 1,6 litri al marcii.

    Vizualizari: 935