rss

Uzina BMW Group din Munchen incepe productia BMW Seria 4 Gran Coupe

  1. 04/07/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Productia de serie a noului BMW Seria 4 Gran Coupe incepe astazi la uzina BMW Group din Munchen. Noul model de la fabrica principala din Munchen face parte din gama de produse existenta si va fi produs pe aceeasi linie impreuna cu BMW Seria 3 Sedan si BMW Seria 3 Touring - ambele cu motoare termice si sistem plug-in hybrid - si BMW M3. Odata cu BMW i4, sase modele diferite vor fi produse pe o singura linie de asamblare.
    Robert Engelhorn, directorul uzinei BMW Group din Munchen: "Cu BMW Seria 4 Gran Coupe, pentru prima data se fabrica un coupe cu patru usi la Munchen. Echipa din Munchen a lucrat intens si cu un angajament deplin pentru un inceput de succes al productiei, astfel incat noul automobil sa poata fi livrat clientilor nostri din intreaga lume la cea mai inalta calitate. Aceasta realizare merita cel mai mare respect, mai ales in aceste vremuri provocatoare."
    Sinergii cu BMW i4 in toate domeniile de productie
    "Productia de serie a BMW Seria 4 Gran Coupe este o baza excelenta pentru productia noului BMW i4 complet electric. In ciuda conceptelor de propulsie complet diferite, forma aproape identica a caroseriei celor doua automobile creeaza sinergii in toate domeniile de productie", continua Engelhorn. Cele doua modele sunt similare in multe detalii la exterior si interior. Acest lucru face ca BMW Seria 4 Gran Coupe sa fie pionierul perfect pentru calificare si procese de productie si calitate. La inceputul productiei BMW i4 in toamna, echipa de lucru se poate concentra asupra diferitelor etape de productie pentru propulsia electrica, bateria de inalta tensiune, noul ecran central curbat BMW si integrarea lor in sistem.
    Pentru a integra BMW Seria 4 Gran Coupe si BMW i4 in sistemul de productie existent la uzina din Munchen, BMW Group a investit in jur de 200 de milioane de euro in tehnologiile de constructie a caroseriei, atelierul de vopsitorie si linia de asamblare.
    Noul BMW Seria 4 Gran Coupe
    A doua generatie a BMW Seria 4 Gran Coupe impresioneaza printr-un design clar, un aspect premium rafinat in interior si numeroase inovatii in ceea ce priveste operarea si conectivitatea. In plus fata de eleganta sportiva, conceptul automobilului se caracterizeaza mai ales prin functionalitatea sa moderna. Coupe-ul cu patru usi combina placerea de a conduce tipica marcii si eleganta sportiva. Conceptul de caroserie al noului BMW Seria 4 Gran Coupe include, de asemenea, masuri specifice pentru imbunatatirea aerodinamicii, care aduce beneficii atat pentru dinamica, cat si pentru eficienta.
    Designul optimizat cu masa redusa al caroseriei si al componentelor sasiului contribuie in mod special la agilitatea si eficienta noului BMW Seria 4 Gran Coupe. O combinatie inteligenta de materiale duce la o masa imbunatatita a automobilului si, in acelasi timp, la valori superioare privind rigiditatea caroseriei si siguranta in caz de accident.
    Uzina BMW Group din Munchen - uzina principala a BMW Group
    Uzina BMW Group din Munchen este fabrica principala a BMW Group. Acesta combina cel mai inalt nivel de inginerie si inovatie cu pasiunea celor aproximativ 7.800 de angajati din peste 50 de natiuni pentru marca BMW si companie. Uzina este situata in nordul orasului Munchen, in imediata vecinatate a sediului central al companiei, a Muzeului BMW, a BMW Welt si a Centrului de Cercetare si Inovatie FIZ.
    Autovehicule si motoare au fost produse la uzina BMW Group din Munchen din 1922. Zilnic, pana la 800 de automobile ies in prezent de pe linia de asamblare a uzinei BMW Group din Munchen: BMW Seria 3 Sedan, BMW Seria 3 Touring, modelele plug-in hybrid BMW 320e si 330e, BMW Seria 4 Gran Coupe si BMW M3 Sedan. Productia modelului complet electric BMW i4 va incepe in toamna anului 2021.
    Pe langa productia principala de automobile, productia de motoare a fost o competenta centrala a uzinei BMW Group din Munchen de multi ani. Portofoliul de motoare include motoare BMW pe benzina cu patru, sase, opt si 12 cilindri, motoare diesel BMW cu sase cilindri, precum si motoare de inalta performanta pentru automobilele BMW M. Ca parte a orientarii viitoare a fabricii principale, o noua linie de asamblare a automobilelor va fi construita pana in 2026, iar constructia motoarelor va fi mutata la uzinele din Steyr (Austria) si Hams Hall (Anglia).
    Reteaua de productie BMW Group
    Flexibila si foarte eficienta, reteaua de productie a BMW Group poate reactiona rapid la pietele in schimbare si fluctuatiile vanzarilor in regiuni. Competenta in productie reprezinta o contributie principala la rentabilitatea BMW Group.
    Reteaua de productie a BMW Group utilizeaza o gama de tehnologii digitale inovatoare si Industry 4.0 (IoT), inclusiv realitate virtuala, inteligenta artificiala si aplicatii de imprimare 3D. Procesele si structurile standardizate din sistemul de productie asigura calitate premium constanta si permit un grad ridicat de personalizare.

    Vizualizari: 640