rss

Update: Primele schite BMW Z10

  1. 09/02/2009
  2. Tags: BMW , BMW, Bmw Z10
    Vezi toate fotografiile (1)

    Se pare ca BMW este extrem de hotarat sa ajunga in arena supercarurilor ecologice,  marca bavareza lasand sa-i scape primele schite ale lui Z10.

    Asadar cursa pentru un supercar ecologic a pornit, iar BMW urmareste sa devina jucatorul-cheie pe piata masinilor “verzi”. Drept urmare, BMW  l-a dezvaluit de curand pe Z10 ED, un hibrid ce dezvolta nu mai putin de 400 CP, utilizand un motor nou supraalimentat de 6 cilindri in linie cu injectie directa. BMW Z10 ED se spera a deveni noua nava-amiral a companiei.

    Sufixul ED vine de la Efficient Dynamics, scopul noii tehnologii fiind acela de a reduce emisiile de carbon si consumul de combustibil.
    Tehnologia de pe Z10 va urma astfel sa ajunga pe restul modelelor de serie in urmatorii 10 ani.

    Folosind expertiza BMW in utilizarea panourilor din fibra de carbon si a componentelor de sasiu din aluminiu, Z10 nu va depasi greutatea totala de 1,400 kg

    Puterea motorului va fi trimisa rotilor din spate prin intermediul unei cutii de viteze cu sapte trepte si ambreiaj dublu. Z10 dispune de tehnologia start-stop si sistemul de regenerare al energiei produse la franare

    Masina va sta la baza unei serii limitate, urmand sa aiba un pret cuprins intre 85.000 de euro si 100.000 de euro.

    Vizualizari: 2392