rss

Update: Fiat si Chrysler, un parteneriat strategic

  1. 20/01/2009
  2. Tags: Autoeconomie, Chrysler, Fiat
    Vezi toate fotografiile (1)

    La numai cateva ore dupa ce anuntam negocieri intre Fiat si Chrysler , iata ca cei doi producatori auto au cazut de acord. Astfel, constructorul italian va controla, pentru inceput, 35% din compania americana. Ulterior, Fiat isi poate mari participatia in cadrul Chrysler pana la 55%.

    Alianta ii permite lui Chrysler sa foloseasca tehnologia si platformele Fiat, pentru a construi masini mai economice din clasa mica. De asemenea, Fiat va oferi retelele de distributie catre alte parti ale lumii, in special Europa. Totodata parteneriatul demonstreaza congresului viabilitatea companiei, in incercarea constructorului de a obtine mai multi bani.

    In schimb, Fiat va putea introduce pe piata americana propriile modele prin intermediul retelei de distributie Chrysler. Fiat a parasit America in 1983, iar Alfa Romeo a fost retrasa in 1994.

    Directorul Fiat, Sergio Marchionne, a declarat ca initiativa reprezinta determinarea si dorinta celor de la Fiat si Chrysler de a a juca un rol important in peisajul schimbator al industriei auto.

    Anul trecut, Chrysler a ajuns la o intelegere cu Nissan-Renault. Constructorul american urma sa construiasca pick-up-uri, in timp ce Renault trebuia sa construiasca masini din clasa mica pentru Chrysler. Viitorul acestei intelegeri ramane neclar, avand in vedere ca Renault si Fiat sunt rivali in Europa.

     

    Vizualizari: 782