rss

Update: Citroen va relansa modelul DS

  1. 05/02/2009
  2. Tags: Citroen, DS, DS3, DS4, DS5
    Vezi toate fotografiile (1)


    Cu putin timp in urma va anuntam ca Citroen va reinvia numele DS, purtat de modelul produs de francezi intre anii 1950-1970 - devenit celebru dupa ce i-a salvat viata presedintelui Frantei Charles de Gaulle, cand l-a purtat de la locul atentatului desi mai avea doar 3 roti.

    Déesse, asa cum se pronunta el in franceza si care se traduce prin "Zeita", va desemna numele unei intregi game de modele, primul dintre acestea, DS3, urmand sa apara in 2010. Acesta va fi ceva mai generos in dimensiuni decat C4, iar din punct de vedere al caroseriei se va situa undeva intre un sedan si un hatchback. Cu DS3 constructorul din Hexagon urmareste sa isi apropie o parte dintre clientii de Audi A3 si viitoarea Alfa Romeo 149, autovehicule aflate in acelasi segment de piata.

    Urmatorul model din seria DS va fi Citroen DS4, al carui design a fost prefigurat de conceptul C-SportLounge Concept, prezentat in 2005. DS4 va fi lansat spre finele lui 2010, urmand ca vanzarile sa debuteze in anul urmator.

    Ultimul pe lista este DS5, care va concura direct cu Audi A6/A7, Mercedes-Benz E Klass si BMW Seria 5. Iar daca ne luam dupa jurnalistii de la Auto Motor Sport Sweden, Citroen DS5 va imprumuta stilul si liniile de design ale concept-car-ului Hypnos, expus de francezi la Salonul Auto de la Paris de anul trecut.

    Noua abordare a celor de la Citroen ne ofera si un indiciu asupra intentiilor viitoare ale companiei care, iata, incearca sa patrunda intr-o clasa superioara pentru a se diferentia de Peugeot, "fratele" din cadrul Grupului PSA. In aceasta transformare, Citroen va acorda tot mai putina atentie modelelor mici, concentrandu-si toate eforturile pentru a deveni un brand de lux.
    Vizualizari: 1781
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »