rss

Unde gasim cele mai ieftine piese auto in Romania?

  1. 26/03/2019
  2. Tags: piese, piese auto, pieseauto.ro
    Vezi toate fotografiile (1)

    Numarul masinilor din Romania a crescut simtitor in ultimii ani, de cand a fost scoasa taxa auto si s-au inmatriculat in tara peste 1 milion de vehicule rulate. Asta face ca tara noastra sa fie una din cele mai mari piete de piese auto din Europa, din cauza parcului auto invechit care are nevoie permanenta de piese auto.

    Importul de piese auto este o afacere de sute de milioane de Euro pe an, doar la nivel national. E vorba de piese de orice fel aduse din Asia, America de Sud sau fabricate in Europa. Vorbim de piese auto pentru caroserie, de mecanica, de interior sau consumabile obisnuite. Acestea sunt cumparate de service-urile care fac reparatii si monteaza piesele noi pe masini sau direct de soferi care, ulterior le monteaza singuri sau se duc cu ele la atelier, platind doar manopera.

    Datorita cererii tot mai mari din ultimii ani, producatorii de piese auto s-au adaptat pietei din Europa si au inundat piata de piese foarte ieftine, de la marci necunoscute, care concureaza neloial cu brandurile de renume. In mod evident, piesele foarte ieftine au insa si minusuri: nu rezista asa de mult si nu ofera aceeasi calitate a materialelor ca cele mai scumpe. Chiar si asa, clienti sunt destui care cred ca fac o afacere buna, cumparand o piesa de 50 de lei, cand una de la o firma mare costa 150 de lei.

    In general, piesele de la marci no-name sunt cumparate de cei care vor sa repare o masina si sa o vanda. Sau de cei care schimba o piesa care nu se misca sau care nu e predispusa la a se strica, de exemplu, elemente de caroserie, arcuri de suspensie, brate de suspensie, etc. Dar cine tine la siguranta lui si la banii cheltuiti, va cumpara pentru elementele de siguranta, precum frane si directie, numai piese de calitate.

    Chiar si la piesele de calitate, de la branduri cunoscute cum ar fi BOSCH, Ferodo, Brembo, Champion, Mahle, TRW, ATE, LUK si altele, exista pe piata o diferenta uriasa de pret, in functie de adaosul fiecarui vanzator. De exemplu, daca te duci la un service auto ca sa schimbi discurile de frana cu unele ATE, ti se va cere in jur de 600 de lei doar pe setul de discuri. Dar daca le cumperi singur de pe internet, ai sansa sa gasesti acest produs cu numai 380 de lei.

    "Soferii pot fi siguri ca achizitioneaza piese auto la cel mai bun pret de pe internet. Pentru ca magazinele online nu platesc chirie pe spatiu, nu au depozite, nu au piesa pe stoc si nici asa multi angajati, asa ca isi permit adaosuri mai mici. Cele mai bune preturi le obtii numai de pe o platforma online cu mai multi vanzatori care iti fac oferte de pret. De exemplu, cand cineva face o cerere de oferta, primeste pentru acelasi produs, de la acelasi producator, mai multe preturi diferite, iar el alege cea mai buna varianta. Este un fel de licitatie iar clientul final poate vedea diverse preturi si numai asa poate fi sigur ca ia o piesa auto la cel mai bun pret" spun administratorii platformei www.PieseAuto.ro.

    Pentru service-uri, totul e simplu. Deoarece au volume mari de comenzi pentru piese si importatorii le dau la preturi bune cu plata la 90 de zile. Dar un sofer obisnuit nu beneficiaza de asemenea reduceri si trebuie sa caute cel mai bun pret de pe piata, deoarece plateste pe loc. Astfel, poate economisi bani frumosi, de ordinul sutelor de lei, comparand mai multe preturi pentru acelasi produs. Iar asta se poate face numai intr-un loc in care primeste mai multe oferte, fara sa caute el in magazine sau sa umble pe mai multe site-uri.

    In concluzie, daca vrei sa fii sigur ca obtii cel mai bun pret la piesele auto pentru masina ta, cauta o platforma online care iti pune la dispozitie posibilitatea de a cere o oferta. Vei primi mai multe propuneri de la vanzatori si tu alegi varianta cea mai avantajoasa. Piesele le primesti prin curier si te duci cu ele in brate la service, achitand doar manopera. Numai comparand diverse preturi stii ca ai facut cea mai buna alegere, nu acceptand pretul propus de un singur vanzator la magazin sau la service.

    Vizualizari: 11852
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »