rss

Un Volvo autonom, de la Uber, a lovit si a ucis o femeie care mergea pe bicicleta: "Accidentul nu putea fi evitat!"

 1. 21/03/2018
 2. Tags: masini autonome, victima masini autonome, Volvo, volvo xc90 autonom, volvo xc90 uber
  Vezi toate fotografiile (1)

  Sfarsit trafic pentru o femeie de 49 de ani din orasul american Tempe (Arizona). Aceasta a fost lovita si ucisa de un Volvo XC90 autonom, folosit de gigantul american Uber, in timp ce circula cu bicicleta pe o strada cu patru benzi.

  Autoritatile au deschis o ancheta, insa potrivit Politiei, masina aflata in teste avea o viteza de aproximativ 65 km/h la momentul impactului, modul autonom era activat chiar daca la volan se afla un sofer, iar masina nu a avut nicio intentie sa franeze.

  Totodata, din primele investigatii reiese ca femeie ar fi traversat prin loc nepermis. "Femeia nu se afla pe trotuar. Imediat ce a intrat pe una dintre benzile de circulatie, ea a fost lovita," sustine un reprezentant al politiei din Tempe.

  Dupa ce a studiat filmarile facute din masina, Sylvia Moir, sefa politiei din orasul american, a declarat ca "Este foarte clar ca accidentul ar fi fost greu de evitat in orice mod de rulare considerand ca femeia a iesit de undeva din intuneric fix pe banda de circulatie. Suspiciunea mea preliminara este ca vehiculul Uber nu este vinovat in acest accident."

  Potrivit Reuters, gigantul american Uber a oprit toate testele cu masini autonome pe care le efecuta in Arizona, Pittsburgh si Toronto.

  Citeste mai multe pe 4tuning.ro

  Vizualizari: 7195
  Citroën C-Elysée

  Citroën C-Elysée

  Pret: 6.000 EUR, An: 2015, Kilometri: 133.500 detalii »

  Toate anunturile »