rss

Un Smart castiga cursa Cannonball!

  1. 11/08/2008
  2. Tags: Cannonball run, Roger moore, Smart brabus
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Nu, nu este vorba de un remake al celebrei comedii (in care au jucat, printre altii, Burt Reynolds si Roger Moore), ci de o cursa reala, croita pe un tipar aproape identic cu al competitiei din seria Cannonball Run, desfasurata in Europa si castigata de un... Smart Brabus!

    Sigur, cateva diferente fata de o cursa cannoball clasica au facut posibil acest lucru, iar cea mai importanta dintre ele a tinut chiar de viteza de rulare.

    Regulamentul intrecerii castigate de britanicii David Ward si Adrian Hull pe un Smart Brabus specifica ca masinile inscrise sa termine cursa cu o viteza medie de 61 de mile la ora (100 km/h), si nu sa treaca linia de sosire cat se poate de repede cu putinta.

    In atari conditii, sutele de cai putere ai nenumaratelor supercar-uri inscrise la start au devenit de prisos, mai ales in momentul in care s-a constatat ca prezenta lor solicita foarte multe vizite pe la statiile de realimentare.

    Smart Brabus are un rezervor mic, insa si consuma "cu pipeta", asa ca, in timp ce ceilalti faceau coada la benzinarii, Ward si Hull le facea cu mana dintr-o masina de cel putin 10 ori mai ieftina. Now that’s smart!

    Vizualizari: 1127