rss

Un roman castiga concursul de design Peugeot

  1. 16/02/2007
  2. Tags: Design, Mihai Panaitescu, Peugeot
    Vezi toate fotografiile (2)
    Intre atatea scandaluri politice care ne aduc orice numai o imagine buna in ochii europenilor nu, un roman de 20 de ani reuseste sa castige o competitie prestigioasa de design international, invingand nu mai putin de 4.000 de competitori.

    Mihai Panaitescu, student la o universitate din Torino, a fost ales castigator intr-o finala cu 30 de concurenti, printre care s-a mai aflat inca un roman, Cristian Sano, clasat pe locul patru.

    Proiectul castigator, botezat Flux Concept Design, va prinde viata la salonul auto de la Geneva, unde Panaitescu va primi si premiul de 6.000 de euro din partea presedintelui Peugeot.

    Avand dimensiuni destul de compacte – 3,5 m lungime si 1,65 m latime – el va fi propulsat de un motor alimentat cu hidrogen, pozitionat in spate, si va avea un sasiu cu suspensii de aluminiu, peste care va veni o caroserie cu componente din materiale plastice.

    Flux a fost gandit ca un vehicul recreational polivalent, capabil sa cutreiere terenurile accidentate sau sa ofere senzatii tari pe un circuit de viteza.

    In afara premiului primit de la Peugeot, tanarul designer roman va avea o supriza sosita din partea celor de la Microsoft, care vor introduce acest concept pe un joc dezvoltat pentru consola Xbox 360.  
    Vizualizari: 1083