rss

Un Pontiac Le Mans Super Duty din 1963 s-a vandut pentru 226.521$

  1. 11/11/2008
  2. Tags: Ebay, Pontiac, Super Duty, Tempest LeMans
    Vezi toate fotografiile (7)


    Multi sunt cei care considera ca rabla veche care rugineste in spatele casei are ceva special si face bani multi. Si, desi in majoritatea cazurilor se inseala, mai sunt si momente cand adevarate "comori" se ascund deghizate in "ruginituri". Este si cazul acestui Pontiac LeMans din 1963, unul dintre cele doar sase exemplare de curse fabricate de Pontiac!

    In 1963, producatorul american a construit sase break-uri Tempest si tot atatea coupe-uri Tempest LeMans, proiectate special pentru a lua startul in cursele de "dragstere". Sub capota, inginerii americani au instalat versiunea Super Duty a motorului V8, care ajungea, oficial, pana la 405 CP. Neoficial se vorbea insa de o putere mult mai mare.

    Au fost asamblate doar 12 astfel de bijuterii pentru ca General Motors a interzis in acelasi an, 1963, fabricarea "in-house" a autovehiculelor de curse.

    In prezent mai exista doar patru dintre cele 12 Pontiac-uri Tempest, motiv pentru care nu este de mirare ca exemplarul de fata a fost vandut pe eBay pentru 226.521 dolari, chiar daca ii lipsesc motorul si transmisia, precum si alte piese.

    Licitatia a inceput de la 90.000 de dolari, in numai cateva minute ajungandu-se la pretul maxim. Si cand te gandesti ca, initial, fostul proprietar nici nu stia ce raritate a scos la vanzare...

    Pentru galerie foto completa dati click aici.

    Vizualizari: 1529