rss

Un nou supercar italian

  1. 14/04/2007
  2. Tags: Spada Codatronca, Supercar
    Vezi toate fotografiile (2)
    Acesta este (deocamdata) ilustrul necunoscut Spada Codatronca, un supercar cu nume nostim creat de designerul Ercole Spada de la SpadaConcept si atelierul de tuning italian UK Garage.

    Ercole Spada este fostul designer sef al celor de la Zagato si are deja in portofoliu masini precum Aston Martin DB4, Alfa Romeo TZ si Fulvia Zagato Sport.

    Cea de-a doua masina specificata in anterioara insiruire este si cea care a folosit ca sursa de inspiratie pentru Codatronca, la definitivarea formelor so constructia bolidului negru din imagine contribuind si fiul lui Ercole, Paolo (director de design al SpadaConcept), dar si colegul de breasla Woijtek Sokolowski.
    Reteta este un tipica pentru o asemenea masina: o caroserie usoara realizata din materiale compozite, o aerodinamica de top si un motor extrem de puternic.

    Atat propulsorul, cat si sasiul si trenul de rulare preluate de la un Chevrolet Corvette, au fost intens modificate de catre cei de la UK Garage, astfel incat Codatronca sa furnizeze clientilor demne de o supersportiva produsa in Italia.

    Vor exista trei versiuni ale masinii: cea de baza numita TS (Turismo Sport), in care propulsorul dezvolta 512 CP, una „medie” TSV (Turismo Sport Veloce) si varful de gama TSS (Turismo Super Sport), ce dezvolta nu mai putin de 700 CP si 950 Nm.

    Practic, performantele lui TSS vor fi suficient de inalte pentru a spulbera modele mult mai cunoscute precum Lamborghini Murcielago LP640, Ferrari Enzo sau Pagani Zonda, masina lui Ercole ajungand la 100 km/h in mai putin de trei secunde si la o viteza maxima de 355 km/h
    Vizualizari: 946