rss

Un Cadillac este cel mai rapid sedan pe Nurburgring

  1. 12/05/2008
  2. Tags: CTS-V
    Vezi toate fotografiile (1)

    Se pare ca "razboiul cailor putere" de pe strazi se muta pe circuit, si anume pe celebrul Nurburgring, unde fiecare producator incearca sa obtina cate un record pe tur.

    "Balul" a fost deschis de Porsche, care cu monstruosul 911 GT2 a obtinut un timp de 7 minute si 32 de secunde, numai ca sa fie spulberat mai tarziu de Nissan GT-R (atentie, cu modelul de baza si nu cu V-Spec) cu 7 minute si 29 de secunde.
    Insa, se pare ca nici acest record nu va rezista prea mult, caci, aflam din surse deocamdata neoficiale, Lexus LF-A ar fi inregistrat un timp mai bun cu cel putin 5 secunde (7' 24"). Iar ostilitatile vor escalada si mai mult in momentul in care General Motors va veni cu Corvette ZR1 de serie pe Ring.

    Pe langa coroana absoluta, fabricantii concureaza si in categorii stabilite ad-hoc, iar in cel al sedan-urilor noul rege este Cadillac CTS-V, propulsat de un V8 de 6,2 litri de pe ZR1 detunat la 550 CP, care a parcurs cei 20,8 kilometri in 7 minute si 59 de secunde.

    Cu aceasta performanta americanii au deschis un nou front al acestui razboi, si ne putem astepta ca, in curand, Ring-ul sa fie plin de modelele germane (Audi RS6, BMW M5 sau Mercedes E63 AMG) ambitionate sa fie cele mai rapide, mai ales ca Ring-ul este in "curtea" lor.

    Vizualizari: 842