rss

Un belgian a doborat recordul mondial de viteza pentru orbi

  1. 14/10/2008
  2. Tags: Lamborghini, Luc Costermans, Mike Newman, Record
    Vezi toate fotografiile (1)


    Belgianul Luc Costermans a doborat recordul mondial de viteza pentru nevazatori. Pe o pista de aterizare din Istres, localitate situata in sudul Frantei, langa Marseille, Costermans a condus un Lamborghini Gallardo cu 308,78 km/h. Deloc rau pentru un om care si-a pierdut total vederea acum mai bine de patru ani, in urma unui accident. In varsta de 43 de ani, Luc Costermans i-a multumit navigatorului sau, spunand: "Sunt foarte, foarte fericit. Este un efort de echipa".

    Belgianul a avut nevoie de doua incercari pentru a depasi recordul fixat acum trei ani de britanicul Mike Newman, care a pilotat un BMW M5 cu viteza de 268km/h. Foarte mult pentru multi dintre noi, insa o nimica toata pe langa noul timp de batut.

    Belgianul vitezoman nu se afla la prima isprava de acest gen. Desi orb, acum doi ani a efectuat turul Frantei la bordul unui avion usor, insotit fiind, bineinteles, de un navigator si un instructor de zbor.

    Luc Costermans a dedicat aceasta ultima reusita, noul record de viteza pentru orbi, fostului pilot de Formula 1 Philippe Streiff, care a ramas tetraplegic in urma unui accident suferit in Marele Premiu al Braziliei din 1989.
    Vizualizari: 1060
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »