rss

Ultimul BMW Z4 a fost construit la Spartanburg

  1. 02/09/2008
  2. Tags: BMW , BMW, California, Spartanburg, Z4
    Vezi toate fotografiile (1)

    Compania din Munchen a incetat joia trecuta productia lui Z4 la uzina de la Spartanburg, California, dupa ce aceasta a produs in decursul anilor peste 9.300 de unitati.

    Motivul este unul cat se poate de simplu: modelul urmeaza sa fie inlocuit peste doua luni de o noua generatie, ce se va construi insa la o facilitate din Germania.

    Inlocuitorul lui Z4 va debuta asadar la Salonul Auto de la Los Angeles din noiembrie si va ajunge in showroom-urile BMW din intreaga lume in 2009, propunand clientilor o caroserie mai mare si mai spatioasa si o versiune M echipata cu un “sase-in-linie” supraalimentat capabil de cel putin 360 CP.

    Atat roadster-ul, cat si coupe-ul vor avea ca motorizari de baza propulsoare cu patru cilindri, insa pentru SUA germanii au rezervat numai agregate cu sase cilindri.

    Revenind la fabrica de la Spartanburg, incetarea productiei lui Z4 si mutarea procesului de fabricatie a inlocuitorului sau pe taram european nu va provoca o serie de concedieri, muncitorii urmand a fi reprofilati in vederea asamblarii SUV-urilor X5, X6 si a viitorului X3.

    De fapt, noile obiective ale uzinei i-au marit suprafata de lucru cu aproape 111.500 mp si au “provocat” imbunatatirea performantelor atelierului de vopsitorie, iar acestea nu sunt decat primele masuri ale unui proces de upgradare ce se va termina la inceputul lui 2009.

    Vizualizari: 1876
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »