rss

Ultima versiune a ultimei versiuni de Honda S2000

  1. 23/10/2007
  2. Tags: Volkswagen Touareg
Dupa ce ne-a anuntat ca CR-ul va fi ultima editie speciala de S2000 si, gata, vom fi nevoiti sa ne despartim de el, constructorul japonez anunta acum Type S-ul, ce-si va face debutul la Salonul Auto de la Tokyo.

In esenta este tot un CR, doar ca revine la pavilionul retractabil din material textil, in locul hardtop-ului din aluminiu, plus ca are si un nou eleron, ce are inclusiv rol de difuzor sau extractor de aer, mai pe romaneste.

Tuning-ul de fabrica a vizat si suspensiile, cele noi fiind mai tari, a fost marita rigiditatea caroseriei si a sasiului, iar greutatea totala a fost redusa prin folosirea unor elemente mai usoare.

Toate aceste eforturi au fost facute pentru ca Type S sa devine cat mai apropiata de versiunile de curse, o parte din clienti fiind astfel incurajati sa participe la "cursele de weekend", organizate pe multe circuite din strainatate.

S2000 se simte perfect in conditiile de cursa datorita fabulosului propulsor de turatie (2,2 litri, 4 cilindri in line, 240 CP, 220 Nm) sau a tractiunii spate. Eficienta este sporita si de cutia manuala cu 6 rapoarte, etajata scurt, respectiv de diferentialul cu alunecare limitata.
Vizualizari: 975