rss

ULTIMA ORA: Prodrive e noul patron Aston Martin

  1. 12/03/2007
  2. Tags: Aston Martin, Prodrive
    Vezi toate fotografiile (1)
    Inevitabilul anuntat mai devreme s-a produs: Aston Martin a intrat in proprietatea unui consortiu condus de fondatorul Prodrive, David Richards, punandu-se astfel punct la doua decenii de patronaj Ford.

    Ceilalti investitori care vor avea grija de viitorul companiei vor fi bancherul John Sinders si grupurile de investitii kuweitiene Adeem Investment si Investment Dar.

    Desi nu s-a facut publica suma exacta platita pe marca din Newport Pagnell, se pare ca aceasta a fost apropiata valorii de 500 milioane de lire sterline (aproximativ 730 de milioane de euro), suficient de mult pentru ca oferta sa fie superioara celor rivale, inaintate Doughty Hanson & Co., magnatul sirian Simon Halabi sau conglomeratului din care fac parte Louis Vuitton si Fendi.

    Oricum, viitorul lui Aston Martin pare sa devina chiar mai luminos decat este deja, dat fiind faptul ca atat David Richards, cat si Ulrich Bez (ramas presedinte si dupa schimbarea patronilor), au o lunga istorie in lumea motorsportului si a masinilor sport.

    Cei doi planuiesc deja introducerea coupe-ului cu patru usi Rapide pe piata, precum si o intrare a marcii in Formula 1, competitie in care Prodrive ameninta de ceva vreme ca va intra. Aston vs Ferrari vs McLaren? Abia asteptam...
    Vizualizari: 990