rss

Ultima linie dreapta spre performanta dinamica de exceptie: noul BMW Seria 2 Coupe

  1. 23/05/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul BMW Seria 2 Coupe se afla pe ultima linie dreapta inainte de lansarea in productie. Faza finala a procesului de dezvoltare de serie pentru noua generatie a BMW Seria 2 Coupe a inceput cu testele si reglajele dinamice ale sistemelor de propulsie si suspensie in conditii de circuit. Automobilul sport compact cu doua usi are numeroase ingrediente distinctive care sunt unice in segmentul compact premium. Acestea  asiugra o experienta de condus sportiv care sta la baza pozitionarii acestui automobil in pole position in clasa lui. Atributele unice ale noului BMW Seria 2 Coupe includ tractiunea spate, motorul cu sase cilindri dispusi in linie extrem de puternic, distributia echilibrata (50:50) a maselor intre punti, caroseria cu rigiditate torsionala crescuta si tehnologia sasiului proiectata in mod constant pentru un comportament agil si dinamic.
    Placere de condus sportiv in traditia BMW 2002
    Noul BMW Seria 2 Coupe, care va fi produs de la sfarsitul verii 2021, este conceput pentru o placere de condus sportiv fara compromisuri. Continua traditia modelelor cu doua usi concentrate pe experienta de condus, compacte si puternice, care au fost construite de la legendarul BMW 2002. In ceea ce priveste livrarea puterii, propulsia, dinamica in viraje si precizia de manevrare, noul BMW Seria 2 Coupe este un raspuns pentru cei care cauta sportivitatea pura intr-un automobil premium compact.
    In timpul dezvoltarii noului BMW Seria 2 Coupe, testele si reglajele de pe bucla Nordschleife a circuitului Nürburgring servesc drept test suprem pentru suspensia rotilor, sasiu, amortizare, directie si sistem de franare. In plus, testarea pe drumurile publice din jurul orasului München si la centrul de testare BMW Group din Maisach garanteaza posibilitatea de experimentare a calitatilor dinamice ale noului BMW Seria 2 Coupe si in traficul zilnic si in conditii de drum diferite. Prin testele extinse ale sistemelor de propulsie si sasiului, inginerii de dezvoltare si testare se asigura ca toate caracteristicile de performanta ale motorului asigura manevrabilitatea precis controlabila in orice situatie, dinamica fascinanta in viraje, tractiunea optimizata in toate conditiile meteorologice si de drum si confortul perfect echilibrat. In acelasi timp, automobilul este reglat fin pentru a optimiza comportamentul de autodirectie si dinamica la aparitia fortelor de acceleratie laterale. Transmisia de putere catre rotile spate, care este unica in segmentul noului BMW Seria 2 Coupe, este ideala pentru viraje sportive, ambitioase, inclusiv manevre de derapaj usor de controlat.
    Versiunea BMW M in varful gamei de modele
    Cel mai bun simbol al performantei sportive BMW Seria 2 Coupe este versiunea BMW M. Modelul de top BMW M240i xDrive Coupe livreaza perfromanta dintr-un motor pe benzina, cu sase cilindri dispusi in linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo. Propulsorul, care raspunde la fel de spontan pe cat este puternic, genereaza o putere maxima de 275 kW/374 CP si este combinat cu o transmisie Steptronic Sport cu opt trepte. Modelul BMW M isi transfera puterea la drum folosind sistemul inteligent de tractiune integrala BMW xDrive. Distributia permanenta complet variabila functioneaza a puterii intre punti functioneaza cu focus catre rotile spate pentru a asigura placerea de a conduce emotionala, tipica BMW, alaturi de perfomante dinamice si aderenta optima in orice conditii meteorologie.
    Testele de dinamica efectuate si pe Nürburgring sunt perfecte pentru rafinarea interactiunii sistemului de tractiune integrala cu diferentialul sport M in transmisia pe puntea spate. Cu un efect de blocare complet variabil controlat electronic, diferentialul ajuta noul BMW Seria 2 Coupe sa optimizeze performanta in viraje in ceea ce priveste tractiunea si stabilitatea. Distributia puterii orientata catre puntea spate permite o acceleratie laterala semnificativ mai mare si, de asemenea, o crestere vizibila a dinamicii atunci cand se accelereaza la iesirea din viraje.
    Conceput pentru performanta dinamica
    Indiferent de motor, toate variantele de model ale noului BMW Seria 2 Coupe beneficiaza de o structura a caroseriei cu rigiditate torsionala deosebit de mare. Aceasta a crescut cu aproximativ 12% in comparatie cu modelul predecesor si contribuie la agilitatea extrem de ridicata a noului BMW Seria 2 Coupe. In plus, conceptul de automobil vine cu un ecartament crescut semnificativ la puntile fata si spate. Astfel se reduce ruliul caroseriei si fluctuatiile de sarcina ale rotilor in timpul virajelor abordate sportiv.
    Toate variantele de model ale noului BMW Seria 2 Coupe sunt echipate standard cu amortizoare cu raspuns variabil in functie de cursa, a caror reglare fina duce la un echilibru vizibil optimizat intre sportivitate si confort. Acestea raspund sensibil la usoarele denivelari ale drumului si compenseaza vibratiile pentru a optimiza confortul. Cand se ruleaza peste denivelari mari, miscarile caroseriei sunt controlate corespunzator de forte de amortizare mai mari. Un sasiu M adaptiv este oferit ca optiune pentru noul BMW Seria 2 Coupe. Aici, mortizoarele sale controlate electronic ofera optiunea de a activa maparea adecvata atat pentru condus sportiv, cat si pentru confort.
    Directie precisa, proprietati aerodinamice optimizate
    Noul BMW Seria 2 Coupe se caracterizeaza printr-o manevrabilitate controlabila fara efort chiar si in situatii de condus extrem de dinamice. Franele puternice, directia precisa caracterizeaza si manevrabilitatea modelului cu doua usi. In plus fata de distributia echilibrata a masei intre cele doua punti, proiectarea specifica a directiei si rigiditatea deosebit de ridicata a conexiunii rulmentilor de sustinere pe puntea fata contribuie la agilitate. Disponibila ca optiune pentru noul BMW Seria 2 Coupe, directia sportiva variabila combina o precizie optimizata suplimentar cand se abordeaza virajele cu un efort redus de directie la parcare si manevrare, printr-o rata de demultiplicare variabila a directiei in functie de cursa volanului.
    Designul caroseriei noului BMW Seria 2 Coupe reflecta limbajul de design modern, clar si simplificat al marcii. Imediat sesizabile in timpul testelor de mare viteza de la Nürburgring sunt masurile care ajuta in special automobilul BMW M sa obtina proprietati aerodinamice optimizate. In plus fata de buza spoilerului fata specific modelului, spliterul frontal si Air Curtains, deflectoarele de aer si capacul puntii spate asigura o reducere cu 50% a ridicarii pe puntea fata comparativ cu modelul predecesor.

    Vizualizari: 797
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »