rss

Uite TVR, nu e TVR... ba e TVR

  1. 23/02/2007
  2. Tags: Nikolai Smolenski, TVR
    Vezi toate fotografiile (2)
    Noul proprietar al lui TVR este nimeni altul decat... vechiul proprietar, Nikolai Smolenski, milionarul rus in varsta de doar 23 de ani.

    Dupa o poveste plina de sare si piper din care nu au lipsit termeni gen „faliment”, „concedieri”, dar si „tribunale” sau „procese”, in sfarsit apele par sa se mai fi linistit la Blackpool. Doar par...

    Smolenski cumparase compania de la Peter Wheeler in 2004 pentru 15 milioane de lire sterline, dar, in aprilie 2006, rusul a concediat 300 de muncitori dupa ce TVR inregistrase o scadere drastica a productiei, iar in luna octombrie a aceluiasi an a anuntat ca vrea sa mute fabrica la Torino (fapt care a provocat un protest masiv al proprietarilor de TVR pe strazile Londrei).

    Doua luni mai tarziu, toata lumea afla ca Nikolai sparsese compania in mai multe piese: drepturile de proprietate intelectuale si ale marcii se transferasera catre o companie a est-europeanului, TVR Motors primise licenta pentru drepturile de proprietate intelectuala si de marca din Marea Britanie, precum si pentru operatiunile de marketing si vanzari ale marcii, afacerile lui TVR Power (componente si piese) fusesera vandute unui consortiu, in timp ce Blackpool Automotive detinea activele fabricii.

    Pe 13 decembrie, Smolenski si directorul de productie Mike Penny au demisionat de la conducerea lui Blackpool Automotive, lasand compania pe mainile administratorilor.

    Acestia s-au pomenit pe cap cu o companie ale carei active nu puteau fi clarificate in ceea ce priveste dreptul de proprietate, incluzand aici pe cele asupra marcii si drepturile intelectuale.

    Miscarea lui Smolenski a salvat in cele din urma bunurile lui TVR (incluzand aici marcile, stocul de vehicule, procesul de fabricare, fabrica si echipamentele) din mainile administratorilor, dar activele lui Blackpool Automotive au fost in final lichidate la inceputul acestui an.

    Acum insa, dupa o saga de procese c u iz de telenovela, TVR a ajuns din nou pe mainile lui Smolenski, care nu a abandonat insa planul de a muta compania britanica in Italia.

    Repriza a doua a duelului, in lunile urmatoare...
    Vizualizari: 961
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »