rss

UE sugereaza limitarea vitezei pe autobahn

  1. 12/03/2007
  2. Tags: Autobahn, Limitarea vitezei
    Vezi toate fotografiile (2)
    Tara care iti permite sa rulezi pe autostrazi cu ce viteza vrei este luata in collimator de Uniunea Europeana, care doreste ca Germania sa impuna un program de restrictionare a vitezei maxim admise pe aceste rute.

    Problema a fost ridicata de comisarul UE responsabil cu mediul inconjurator, care considera ca vitezele ametitoare cu care se ruleaza pe autobahn sunt daunatoare climatului.

    “Sunt atatea zone in care rispim energie fara sa ne gandim la faptul ca distrugem mediul inconjurator. O simpla masura in acest sens ar fi ca Germania sa impuna o lege uniforma cu privire la limitarea de viteza pe autobahn-uri. Acestea sunt foarte importante din mai multe puncte de vedere si absolute normale pentru majoritatea tarilor din Europa si SUA. Numai in Germania, ele sunt, in mod ciudat, o sursa de controverse”, a declarat Stavros Dimas, comisarul UE responsabil cu mediul, intr-un interviu acrodat unui prestigious ziar german.

    Precizarile lui sunt sprijinite in acest moment si de ecologistii tarii vizate, dar ministrul transportului german, Wolfgang Tiefensee, respinge ideea.

    Momentan, doua treimi din autostrazile germane nu au o limita de viteza impusa prin lege, ci numai o recomandare cu privire la aceasta, pe care evident aproape toti participantii la trafic o ignora cu desavarsire.

    Si, avand in vedere ca, in mare masura, aceasta derestrictionare a facut din principalele marci de aici ceea ce sunt astazi (adica producatori de masini de inalta performanta), este posibil ca lucrurile sa nu se schimbe prea curand.
    Vizualizari: 1052