rss

UE intinde o mana de ajutor producatorilor auto

  1. 25/10/2007
  2. Tags: Chevrolet aveo 1.2i direct 3u, Noxe, UE
    Vezi toate fotografiile (1)
    Ati auzit de sistemele Start&Stop, Stop&Go sau cum le-o fi numind fiecare producator in parte?

    Suntem convinsi ca da, iar motivul pentru care ele sunt adoptate peste noapte consta in faptul ca Uniunea Europeana a declarat un aprig razboi emisiilor de noxe.

    Initial s-a decretat ca acestea trebuie reduse la 120 g/km pana in 2012 (valoare medie la nivelul intregii flote a unui producator dat), ceea ce a creat o razmerita generala in randul constructorilor germani, care produc mai multe masini mari cu motoare pe masura, decat media europeana.

    Protestele lor, se pare, au fost auzite pana la urma si target-ul a fost inlesnit: noul decret al Comisiei Europene stipuleaza ca valoarea trebuie sa fie de 125 g/km pana in 2015.

    "In ciuda acestei modificari, planurile noastre raman la fel de ambitioase (nr - privind noxele), dar ne dam seama ca trebuie sa acordam fabricantilor de masini destul timp ca sa se acomodeze noilor cerinte" - a declarat un membru al comisiei.

    Vestea este foarte buna pentru industrie, mai ales ca orice lege noua are nevoie de cel putin doi ani ca sa fie adoptata, deci timpul castigat este substantial.

    Pe de alta parte, unii producatori inca se mai plang ca acest control al emisiilor de noxe poate creste pretul automobilelor sau sa puna in pericol milioane de locuri de munca.
    Vizualizari: 1041