rss

UAW da vina pe republicani pentru esecul in operatiunea de salvare a lui Big 3

  1. 13/12/2008
  2. Tags: Chrysler, Ford, GM, Ron Gettelfinger, UAW
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cand cererea de imprumut pentru salvarea celor trei mari fabricanti auto americani a fost respinsa de senatorii membri ai Partidului Republican, acestia si-au motivat alegerea prin faptul ca Sindicatul Auto (UAW) nu a fost de acord ca muncitorii pe care ii protejeaza sa aiba aceleasi salarii cu ale celor din uzinele companiilor straine.

    Raspunsul liderilor UAW? “Ba voi sunteti de vina!”

    In cadrul unei conferinte de presa, presedintele UAW, Ron Gettelfinger, a indicat ca vinovati pentru eventuala intrare in colaps a lui GM, Ford si Chrysler sunt senatorii republicani si in special cei din statele din sudul SUA, in care sunt amplasate cea mai mare parte a uzinelor fabricantilor straini.

    Gettelfinger a mentionat ca Sindicatul Auto a fost pe aceeasi lungime de unda cu cererile republicanilor, insa acesta alesese o alta modalitate prin care salariile si beneficiile muncitorilor membri UAW urmau sa devina “competitive” in comparatie cu cele ale angajatilor din uzinele concurentilor lui Big 3.

    Mai precis, reducerea volumului de bani aferent platii salariilor s-ar fi facut prin eliminarea treptata a lucratorilor cu vechime, mai bine platiti, si prin angajarea unora noi, cu retributii si beneficii mai mici.

    In plus, sefii UAW au considerat ca implementarea acestui program de diminuare al fondului salarial trebuia facuta treptat, intr-un numar nespecificat de ani, pe cand republicanii au tinut mortis ca salariile sa devina competitive pana la 31 martie 2009.

    Clar, se cauta un tap ispasitor. Si la fel de clar, o groaza de nevinovati “mor” intre timp...  

    Vizualizari: 845