rss

TVA la valoarea de achizitie pentru masinile noi din UE

  1. 28/12/2006
  2. Tags: Cod Fiscal, Masini UE, TVA
    Vezi toate fotografiile (1)
    Potrivit noului Cod Fiscal, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2007, persoanele fizice romane care vor achizitiona automobile noi din Uniunea Europeana vor plati TVA in Romania, taxa aplicandu-se la valoarea de achizitie a bunului, inaintea aplicarii taxei speciale de inmatriculare.

    Prevederea este conforma cu normele UE, potrivit carora pentru masinile noi sau produsele accizabile, TVA se plateste la locul de folosinta a bunului. Conform legii, un autoturism este considerat nou, daca nu a fost livrat cu mai mult de sase luni inainte de data intrarii in functiune sau nu a efectuat deplasari care depasesc 6.000 km.

    Decontul special de TVA se va depune la administratia fiscala in raza careia persoana fizica isi are domiciliul, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care a fost achizitionat automobilul.

    Modelul decontului special de TVA urmeaza sa fie aprobat de ministrul Finantelor Publice si va fi publicat in Monitorul Oficial cel mai tarziu la inceputul lunii ianuarie 2007. Potrivit oficialilor Ministerului Finantelor Publice, aceasta este singura operatiune pentru care persoana fizica plateste TVA, pe decont special.

    Trebuie spus ca in cazul automobilelor care nu sunt noi sau in cazul altor bunuri second-hand, contribuabilul va plati TVA in statul din care a cumparat bunul, iar acest impozit nu i se va restitui.

    Mai mult, in cazul autoturismelor mai vechi apare si taxa de inmatriculare, care pana acum era inclusa in pretul de achizitie a autoturismului.
    Vizualizari: 1253
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »