rss

Tundra pica testul NHTSA, „Big Three” contraataca

  1. 21/03/2007
  2. Tags: Big Three, Testul NHTSA, Toyota, Tundra
    Vezi toate fotografiile (1)
    Constructorii americani au primit o gura de oxigen din partea compatriotilor de la NHTSA, care s-au caznit din greu (si au reusit) sa gaseasca noduri in papura celui mai periculos adversar al trio-ului Ford F-150/Chevy Silverado/Dodge Ram – proaspat lansata Toyota Tundra.

    Camioneta japoneza sosea la salonul auto de la Detroit cu obiectivul mai mult sau mai putin declarat de cucerire a ultimei redute pe care o mai aveau de aparat yankeii - segmentul full-size al pick-up-urilor.

    Acum insa, „trupele” asiatice vor face cativa pasi inapoi deoarece Tundra nu a reusit decat patru stele din cinci la testele de siguranta NHTSA (echivalentul lui EuroNCAP din SUA), comparativ cu adversari sai care au obtinut la unison cinci din cinci.

    Toyota a primit asadar o lovitura intr-unul dintre punctele sale forte, siguranta, si asta chiar de la modelul despre care declara ca este cel mai important din gama aruncata in lupta pe piata americana.

    Purtatorul de cuvant al companiei, Bill Kwong, s-a aratat dezamagit de rezultate, dar a declarat ca „daca testele cuiva au demonstrat ca nu avem o masina de cinci stele, atunci trebuie sa ne intoarcem la plansele proiectului si sa vedem de ce este asa”.

    Fara indoiala, japonezii examineaza pe masura ce cititi aceste randuri fiecare milimetru al uriasului, dar pagubele in materie de imagine vor fi cu greu recuperate.

    Patru stele in loc de cinci se traduce prin faptul ca ocupantii unei masini precum Tundra au pana la 20 % sanse sa se raneasca serios in caz de accident, in timp ce pasagerii unui autovehicul cu scor perfect au mai putin de 10% sanse.

    Asta va fi speculata din greu de catre cei trei grei ai Detroit-ului, acestia incercand sa „distruga” pick-up-ul asiatic inca dinaintea lansarii sale (e deja celebru mesajul unui manager de vanzari al GM, care a trimis e-mail-uri la mai multi dealeri in care ataca toate afirmatiile pe care Toyota le facea in reclama la Tundra).

    Deja un purtator de cuvant al celor de la Ford a sugerat incorporarea rezultatului lui Tundra intr-o campanie de publicitate, in care sa se compare capacitatile unor vehicule precum cele din seria F cu cele ale adversarilor. „De ce nu am face-o? Nu ne pot bate la capacitati si acum vad ca nu o pot face nici la siguranta” a declarat Cain pentru celebrul New York Times.

    In zilele acestea, razboaiele americanilor capata cele mai bizare fete...
    Vizualizari: 1103
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »