rss

Trio de concepturi Chevrolet la New York

  1. 04/04/2007
  2. Tags: Beat, Chevrolet, Chevy, Groove, Trax
    Vezi toate fotografiile (6)
    Pulsul pietei automobilelor mici comercializate in SUA este de multa vreme o nebuloasa pentru constructorii din Detroit, iar revenirea in segmentul unde niponii sunt stapani de peste 20 de ani nu poate fi una lipsita de riscuri majore.

    De aceea, la salonul auto de la New York, Chevrolet a dorit sa minimizeze pe cat posibil nivelul hazardului, prezentand trei modele de mici dimensiuni dintre care publicul sa decida care este cel mai reusit.

    Vizitatorii acestui salon (si nu numai ei) vor putea vota cea mai reusita masina pe www.vote4chevrolet.com si, desi nu va fi o garantie ca automat castigatorul va ajunge in serie, el va ajuta la dezvoltarea unei linii viitoare de masini mici, cu care marca lui GM spera sa revina in atentia clientilor unor asemenea modele. Dar sa-i cunoastem pe candidati.

    Primul din ei este verzuiul Beat (foto sus si dreapta) si, ca si celelalte, a fost desenat de studioul GM din Coreea si fabricat pe baza platformei mini globale a numarului unu mondial; spre deosebire insa de celelalte, construite la Detroit, el a fost realizat in India.

    Cel mai sportiv concept dintre cele trei pare sa fi fost desenat de o echipa in care au intrat si cativa producatori de la „Fast and Furious”, iar masina cu tractiune fata o confirma: ea este propulsata de un motor de 1,2 litri supraalimentat, care se anunta extrem de „nervos”.

    In plus, cand nu va concentrati pe drifturi si viraje, Beat va relaxeaza cu muzica oferita de sistemul audio de ultima generatie.

    Mult mai sobru (doar din cauza culorii negre) pare conceptul numarul doi, numit Groove. Omagiu adus erei „funk”, masina arata haios in sensul unui pusti care incearca sa para baiat dur, cu acele bosaje evazate si priviri aruncate de farurile inguste.

    Cu cinci usi si un compartiment motor scurt, el anunta un spatiu generos la interior in ciuda dimensiunilor reduse, in timp ce motorul diesel de doar 1 litru ar trebui sa le comunice americanilor consumuri de combustibil nemaiauzite peste Ocean.

    Ultimul dintre cei trei a fost si primul prezentat inainte de dezvelirea oficiala, pe calea de pe-acum obsinuitelor fotografii „scurse”. Botezat Trax, el este un cross-over simpatic, cel care abia asteapta sa prinda un petic de aratura pentru a arata ca stie ceva off-road.

    Ne indoim sincer ca va putea face ceva in acest sens, dar nu putem, pe de alta parte, sa criticam un design cu atata appeal, pe care nu ne indoim ca il vor vota multe reprezentante ale sexului frumos.

    Faruri rotunde, o cabina cubica si o culoare orange stralucitor, dublate de prezenta unui motor de 1 litru ce merge cu gaz – cum sa nu iti placa, nu?

    Asadar – intrati, votati si, poate cine stie, vom adauga curand si un „conduceti”.
    Vizualizari: 1503