rss

Transportatorii romani ameninta cu greva generala

  1. 20/10/2011
  2. Tags: Benzina, carburanti, Motorina
    Vezi toate fotografiile (1)

    Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania ameninta Guvernul cu greva generala daca nu va interveni pentru a stopa cresterea tarifelor la carburanti.

    In comunicatul remis de UNTRR este mentionata o scadere de 11% a pretului titeiului la nivel mondial, pe fondul recesiunii financiare. In ciuda acestei tendinte, Petrom isi mareste profitul, majorand in mod nejustificat tarifele la carburanti, se mai arata in comunicat.

    In plus, Uniunea este de parere ca mai marii tarii sunt complici la scumpirea combustibililor, intrucat Guvernul doar "mimeaza supararea pe distribuitorii de carburanti", fara a lua masuri concrete.

    De cealalta parte, Consiliul Concurentei nu a comunicat un verdict final, desi ancheta privind practicile de monopol ale distribuitorilor dureaza de mai bine de cinci ani.

    In ceea ce priveste ancheta derulata de Ministerul de Finante prin ANAF, demersul a dezvaluit faptul ca majorarile de preturi sunt "nejustificate". Nici in acest caz nu s-au luat masuri concrete.

    Ca reactie la ultimele scumpiri anuntate saptamana aceasta, transportatorii romani vor sa urmeze exemplul transportatorilor greci si sa declanseze greva generala.

    Marti, 18 octombrie, cei mai importanti jucatori de pe piata petroliera din Romania au anuntat noi scumpiri ale preturilor la carburanti, cu pana la 12 bani pe litru.

    Potrivit OMV Petrom, cresterea preturilor la sortimentele de motorina este cauzata de majorarea cererii pentru acest produs, in conditiile in care Romania produce mai putin decat consuma.

    Vizualizari: 1829