rss

Tractiune integrala pentru Saab 9-3 facelift

 1. 01/02/2007
 2. Tags: Saab Aero-X, Trollhatan
  Vezi toate fotografiile (3)
  Constructorul suedez planuieste un facelift important pentru sedan-ul sau de clasa medie, ce va debuta pe piata in acest an.

  Viitoarea generatie nu va sosi mai devreme de 2010, astfel incat actualul 9-3 trebuie sa ramana in cartile segmentului D, dovedindu-si sportivitatea inoculata de traditia aeronautica a marcii din Trollhatan.

  Ca urmare, 9-3 facelift va aborda o parte frontala cu o mimica si mai agresiva, ce se va inspira puternic din designul conceptului Aero-X (foto). Practic, grila radiatorului si capota vor fi cu totul noi, in timp ce farurile vor imbraca colturile masinii intr-un mod similar cele ale lui BMW Serie 5.
  Spatele nu va suferi modificari majore, doar mici retusuri ale stopurilor si adoptarea LED-urilor fiind planificate. Mult mai importante vor fi insa noutatile de natura tehnica, varful de gama urmand a fi, cel putin pe hartie, o alternativa cat se poate de viabila la imbatabilul duo Impreza STi/ Lancer Evo.

  Cu mentiunea „ramane de vazut”, punctam faptul ca cel mai tare 9-3 va avea 290 CP si tractiune integrala permanenta, el urmand a fi baza de lucru si pentru crossover-ul XC, ce va aparea in 2008.

  Calendarul Saab pe urmatorii ani este unul foarte incarcat, intre facelift-ul si noua generatie a lui 9-3 urmand a se intercala lansarea lui XC, facelift-ul lui 9-7X si lansarea noului 9-5, programata in 2009.

  Revenirea numarului doi suedez pare in grafic...
  Vizualizari: 753