rss

Toyota TRD debuteaza in forta

  1. 03/03/2007
  2. Tags: Toyota trd
    Vezi toate fotografiile (5)
    TRD vine de la Toyota Racing Development si este un departament special care prepara masinile de curse (dar si de strada) ale constructorului nipon de ani de zile, dar de care nu ati auzit prea multe pentru simplul motiv ca Toyota nu a comercializat niciodata modele marcate cu logo-ul TRD.

    Asta, pana la salonul de la Melbourne ce se desfasoara in aceste momente, unde numarul doi mondial a prezentat doua modele TRD: Aurion si Hilux.

    Aurion este modelul sora al sedanului familial Camry vandut pe piata americana, dar aerul prietenos a disparut odata intrata pe mainile specialistilor de la TRD, ce i-au modificat suficient exteriorul pentru ca masina sa arate ca pregatita pentru un tatic psihopat.

    Estetica exterioara are inflluente, povesteste mapa de presa, din Formula 1, observabile analizand designul spoilerului frontal, al jantelor negre de 19 inch si al difuzorului spate.

    Aceeasi tematica este repetata si la interior, acolo unde cei care vor avea acces pe scaunul sport al soferului vor putea strange in maini un volan pe care troneaza un motiv grafic ce imita zonele de priza ale celor din celebrele monoposturi.

     Clientii nu vor fi insa si mai fericiti sa afle ca toate aceste declaratii vizuale sunt sprijinite de o parte tehnica pe masura: un V6 de 3,5 litri cu tehnologie VVT-i si supraalimentat cu compresor Eaton, ce dezvolta 315 CP.

    Din pacate, desi trenul de rulare a fost upgradat corespunzator, propulsorul isi transmite respectabila putere (prin intermediul unei cutii manuale cu sase rapoarte) catre rotile din fata, astfel incat adio derapaje controlate din acceleratie. Pacat...

    TRD insa a dorit cu tot dinadinsul sa stearga cu buretele anii in care munca i-a fost trecuta in anonimat, atfel incat au mai prezentat un model, bazat de aceasta data pe camioneta Hilux.

    Deocamdata in stadiul de concept, acest urias se bazeaza pe versiunea cu cabina dubla si tractiune intergala si, dincolo de jantele de fite si culoarea speciala, masina are sub capota un motor V6 de patru litri supraalimentat, suspensii preparate si frane imbunatatite.

    Performantele agregatului nu au fost dezvaluite, dar Toyota Australia a anuntat ca toata lumea va afla de ele cand modelul va fi comercializat la finalul lui 2007.

    Asa mai veniti de acasa...
    Vizualizari: 936