rss

Toyota testeaza hibridul alimentat de la priza la Londra

  1. 11/09/2008
  2. Tags: Hibrid, Plug-in, Prius, Toyota
    Vezi toate fotografiile (3)


    Despre masini hibride care sa poata fi alimentate si de la reteaua electrica casnica mai mult s-a vorbit decat s-a facut.

    Insa, zilele trecute Toyota a demarat un amplu program de teste efectuate in capitala britanica, unde prototipuri “imbracate” in caroseria lui Prius vor deveni parte din cotidian. Flota, in ciuda aparentelor, foloseste deja bateriile de generatie noua, fiind concesionata unei firme britanice pentru un an de zile.

    Testul de durata va ajuta compania asiatica sa descopere eventualele lacune ale tehnologiei utilizate, dar si sa faca reclama. Tocmai de aceea fiecare masina este plina de abtibilduri publicitare care infatiseaza o teava de evacuare ce “polueaza” cu... flori.

    Atat de curat nu va fi acest hibrid, dar faptul ca bateriile vor putea fi incarcate de la priza da de inteles ca autonomia in modul full electric va creste semnificativ, ceea ce, implicit, va reduce emisiile de noxe.

    Exista o polemica in legatura cu data aparitiei: unii spun ca noul Prius va avea deja aceasta optiunii de alimentare, in timp ce exista voci care sustin ca hibridul plug-in va fi un model total separat de gama Prius.

    Vizualizari: 1036