rss

Toyota reduce 3.000 de locuri de munca in Japonia

  1. 21/11/2008
  2. Tags: criza auto, reduceri personal, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toyota, cel mai mare producator auto din lume, va reduce cu 50 la suta numarul angajatilor cu contract temporar de munca, din cauza reducerii cererii de autovehicule pe plan mondial, transmite Bloomberg.

    Toyota va concedia 3.000 dintre cei 6.000 de angajati cu contract temporar de munca, pana la sfarsitul lunii martie, 2009, a anuntat Paul Nolasco, purtator de cuvant al companiei japoneze.

    Joi, producatorii auto japonezi Mazda Motor Corp si Isuzu Motors Ltd au anuntat concedierea a 2.700 de angajati cu contract temporar de munca in Japonia, ca raspuns la scaderea vanzarilor.

    La inceputul acestei luni, Toyota si-a redus la 68 la suta estimarea referitoare la profitul net obtinut in acest an, cel mai important declin din ultimii 18 ani, deoarece recesiunea economica a redus cererea de autovehicule.

    'Scaderea cererii la export are un impact puternic asupra productiei in Japonia. Este improbabil ca fabricile sa se inchida dar, daca situatia se inrautateste, nu se va mai lucra in schimburi, iar planurile pentru deschiderea de noi fabrici vor fi amanate', a declarat Hirofumi Yokoi, analist la compania de consultanta auto CSM Worldwide in Tokio.

    Miercuri, Toyota Motor Corp a anuntat ca va opri productia la toate fabricile sale din America de Nord, timp de doua zile, in luna decembrie, din cauza scaderii vanzarilor pe plan mondial.

    Restrictionarea creditarii si extinderea recesiunii pe plan mondial au afectat puternic vanzarea masinilor pe toate pietele importante, fortand producatorii sa-si reduca productia.

    Sursa: Agerpres 

    Vizualizari: 1071
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »