rss

Toyota recheama Tundra si Sequoia

  1. 19/01/2007
  2. Tags: NHTSA, Sequoia, Toyota, Tundra
    Vezi toate fotografiile (2)
    Mitul fiabilitatii Toyota se clatina din nou dupa ce numarul doi mondial a anuntat ca divizia americana va rechema peste 553.000 de pick-up-uri Tundra si SUV-uri Sequoia din cauza unor defectiuni aparute la nivelul suspensiei fata.

    Masinile suspuse rechemarii au fost fabricate intre 2004 si anul curent (exceptand noua generatie Toyota Tundra), iar oficialii NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) se asteapta ca fabricantul nipon sa inspecteze si, daca e cazul, chiar sa inlocuiasca bucsile articulatiilor, suspectate ca ar fi defecte.

    Si oficialii Toyota recunosc ca ar putea fi o problema cu calitatea produselor lor. “Exista posibilitatea ca componentele inferioare ale suspensiei fata sa prezinte o uzura si un joc excesiv in articulatii, fapt care poate duce la marirea efortului depus pentru a roti volanul, la afectarea echilibrului masinii si la aparitia unor zgomote neplacute”.

    De partea cealalta, clientii sunt ceva mai vehementi, afirmand ca defectiunile au dus la pierderea controlului masinii, la rasturnari si chiar ruperi de roti. Noua rechemare Toyota vine pe fundalul delicat al unui mai vechi necaz de aceeasi natura, cand niponii au socat cu un recall gigantic, de 750.000 de masini (modele Tacoma, 4Runner, si, din nou, Tundra si Sequoia), din cauza unor probleme similare.

    Probabil ca e momentul pentru un joc de “adevar sau provocare”…
    Vizualizari: 1250