rss

Toyota Prius: un milion de exemplare vandute

  1. 16/05/2008
  2. Tags: Prius
    Vezi toate fotografiile (1)
    Japonezilor le-au trebuit doar 11 ani ca sa vanda un milion de exemplare din hibridul Prius (lansat la sfarsitul lui 1997), un rezultat excelent tinand cont de caracterul sau de nisa, mai ales in primii ani de existenta.

    La sfarsitul lui aprilie Toyota a emis un comunicat prin care a anuntat ca Prius a atins cota de 1.028.000 de exemplare comercializate, dintre care 100.000 si-au gasit stapani pe Batranul Continent, inca foarte reticient in ceea ce priveste “valul verde”. Rezultatul bun vine imediat dupa altul: anul trecut numarul unu mondial vanduse deja un milion de hibride cumulat, impreuna cu divizia de lux Lexus.

    Desi vanzarile de automobile cu propulsie alternativa reprezinta doar 5% din vanzarile totale ale companiei, cei de la Toyota sunt foarte increzatori in viitorul lor, anuntand ca, pana in 2020, vor sa aiba o gama de modele formata in totalitate din astfel de masini.
    Niponii lucreaza intens la urmatoarea generatie de Prius, dar, in acelasi timp, cauta si solutii prin care sa reduca substantial pretul tehnologiilor ecologice, calea sigura prin care pot sa le impuna fara echivoc pe piata.
    Vizualizari: 822