rss

Toyota Prius : cea mai economica masina de pe strada

  1. 27/10/2008
  2. Tags: Prius
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cea mai economica masina de serie, conform Agentiei de Protectia Mediului din SUA este Toyota Prius, urmata pe podium de Honda Civic Hybrid si Smart Fortwo.

    Toyota Prius combina puterea unui motor conventional de 1.5 litri in 4 cilindri cu unul electric de 50 kw pentru o putere totala de 110 CP. Cea mai curata masina de serie din lume emite doar 104 g/km de dioxid de carbon si are nivelul oficial de consum in ciclu combinat de 4,3 l/100 km.


    In continuarea listei este una dintre cele mai asteptate masini ale anului 2009, Volkswagen Jetta TDI. Dieselul are aceeasi economie cu a Smart-ului, insa ofera performante mult ridicate. Pe urmatoarele locuri sunt Toyota Camry Hybrid, Nissan Altima Hybrid, MINI Cooper, Ford Escape Hybrid si Honda Fit.


    Reprezentantii agentiei americane spun ca rezultatele sunt obtinute in conditii de condus ce le imita pe cele reale. Fata de studiile precedente, in calcularea economiei au luat in considerare viteze mai mari, accelerari mai puternice, rulajul cu aerul conditionat pornit si sofatul la temperaturi scazute. 

     

    Vizualizari: 1923