rss

Toyota prezinta Yaris cu facelift

  1. 04/12/2008
  2. Tags: Toyota, Yaris
    Vezi toate fotografiile (3)

    Toyota a profitat de Salonul Auto de la Bologna pentru a prezenta modelul Yaris restilizat si o galerie foto. Citadina japoneza anul acesta a implinit trei ani, drept urmare primeste faceliftul de la jumatatea carierei.

    Yaris este un model foarte important pentru Toyota in Europa, astfel ca modificarile sunt discrete, nu cumva clientela sa fie dezamagita de ceva si sa se orienteze catre concurenta.

    La exterior, au fost redesenate discret barile fata-spate, grila frontala si farurile, deci un ochi neavizat cu greu va identifica ce este altfel la acest Yaris.

    Schimbarile cu adevarat importante au avut loc sub "straie". Dupa Auris, Yaris este al doilea model nipon ce primeste motorul Dual VVT-i de 1,33 litri, capabil de 101 CP si 132 Nm.

    Cu un sofisticat sistem de distributie variabila - ce lucreaza atat pe partea de admisie, cat si pe cea de evacuare -, noul agregat are o caracteristica de cuplu superioara, in timp ce consumul mediu a scazut cu 0,7 litri (la 5,1, mai exact; in cazul versiunii echipate cu transmisie manuala cu 6 rapoarte).

    Pe langa aceasta, noul Yaris poate fi echipat si cu o transmisie robotizata (MMT), iar in curand va avea inclusiv sistem stop/start, ce va reduce si mai mult consumul, respectiv emisiile.

    Primele exemplare vor ajunge in showroom-uri la inceputul anului viitor.

    Vizualizari: 948