rss

Toyota pregateste un bolid hibrid pentru LeMans

  1. 29/01/2008
  2. Tags: Supra hv-r, Tokachi
    Vezi toate fotografiile (5)
    Constructorul nipon a demonstrat deja capabilitatea tehnologiei hibrida pe care o implementeaza pe masinile de curse, castigand anul trecut cursa de 24 de ore de la Tokachi (Japonia) cu modelul Supra HV-R.

    Ca urmare, Toyota intentioneaza sa concureze cu o masina hibrida la celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans.

    Potrivit ultimelor zvonuri care au transpirat dinspre Toyota, japonezii dezvolta in prezent un bolid de curse cu care doreste sa bifeze prima victorie la Le Mans.

    Dupa cum informeaza cotidianul Yomiuri Shimbun, oficialii vor sa refaca imaginea tehnologiei hibride, mai ales in Europa, unde este perceputa ca o adevarata pacaleala pentru ecologisti.

    "Audi si-a demonstrat superioritatea in cursa de la Le Mans cu modelul diesel R10. Toyota doreste sa fac acelasi lucru cu un hibrid", a declarat pentru ziarul citat un oficial Toyota, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

    Marea problema cu care se confrunta inginerii de la Toyota o reprezinta diminuarea masei trenului de rulare si sporirea eficientei.

    Toyota nu a mai concurat in cursa franceza din 1999, cand modelul GT1 (foto) a fost foarte aproape de a termina pe pozitia a doua, insa a fost nevoit sa abandoneze din cauza unei defectiuni la cutia de viteze.
    Vizualizari: 877
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »