rss

Toyota: noi reduceri de productie in SUA si Canada

  1. 10/12/2008
  2. Tags: Autoeconomie, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)


    Cel mai mare producator auto la nivel mondial, Toyota, a anuntat prelungirea perioadei de inactivitate la fabricile pe care le detine in America si Canada, aceasta avand scopul de a corela oferta cu cererea in scadere. Astfel, la inceputul anului viitor, angajatii vor primi o prelungire de 10 zile a concediului de odihna.

    In SUA sunt vizate uzinele din statele Indiana si Kentucky, perioada de pauza putand ajunge pana la noua zile, in timp ce canadienii vor opri liniile de productie pentru 10 zile. De asemenea, o a treia fabrica aflata pe teritoriu american (California), de data aceasta detinuta in parteneriat cu General Motors, va fi inchisa timp de mai multe zile.

    Aceasta veste vine dupa ce, in noiembrie, compania japoneza anuntase ca in decembrie va opri doua zile productia in uzinele din Statele Unite si Canada. Aceste masuri, alaturi de concedierea a 3.000 de angajati sezonieri in Japonia, au fost luate pentru a evita acumularea de masini nevandute pe stoc. In plus, Toyota a hotarat reducerea cu 10% a bonusurilor acordate managerilor.
    Vizualizari: 790