rss

Toyota lanseaza un mini in doi ani

  1. 23/08/2007
  2. Tags: Minicar, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)
    Seful cel mare al lui Toyota, Fujio Cho, a dezvaluit cu ocazia unei conferinte de presa ca gigantul japonez se pregateste sa lanseze un nou model mini, care va fi produs cel mai probabil in India peste numai doi ani.

    Aceasta va fi practic contributia lui Toyota la iminentul val de masini foarte ieftine ce va izbi in curand pietele lumii, un val din care va mai face parte produsele lui VW, GM si Renault.

    Privitor la tara care va gazdui contructia noului minicar Toyota, in calcule se mai afla si Brazilia, dar, momentan, conducerea numarului unu mondial are in plan constructia unei fabrici noi-noute in Bangalore, India, cu o capacitate de productie de 100.000 de masini pe an.

    In mod surprinzator, Toyota nu se afla printre fruntasii clasamentului vanzarilor din aceasta tara, cele 48.000 de vehicule comercializate anul trecut pozitionandu-i pe niponi in spatele lui Suzuki, Tata si Hyundai.

    Revenind la micul automobil, sa mai spunem ca va avea un pret de sub 5.000 de $ si, impreuna cu alte modele de acelasi calibru (de pret) ce vor fi lansate in curand, va conbtribui decisiv la planul gigantului japonez de a depasi bariera celor 10 milioane de masini fabricate anual pana in 2009 si, eventual, la pastrarea unei productii peste acest prag pe o perioada de timp cat mai indelungata.
    Vizualizari: 908