rss

Toyota Aygo facelift

  1. 26/01/2009
  2. Tags: Toyota, Toyota Aygo, Toyota facelift
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa Citroen C1 si Peugeot 107, Toyota Aygo are si ea parte de un facelift subtil.

    Data fiind criza economica ce ne bantuie si ne determina usor usor sa renuntam la masinile mari si sa ne indreptam spre buburuze de oras practice si economice, Toyota trebuia sa tina ritmul.

    Faceliftul lui Toyota Aygo vizeaza cam aceleasi elemente, un nou spoiler frontal mai expresiv si mai actual si mai putin plastic negru.  Asadar, diferentele fata de vechea Aygo pot fi observate doar la nivel estetic. Se remarca priza de aer si bara de protectie redesenate si blocurile optice spate similare celor de pe Auris. Pentru a da un plus de atractivitate, Toyota vine cu jante si culori noi.

    La interior, culoarea caroseriei se va regasi si pe anumite instrumente ale tabloului de bord.

    Aygo este al patrulea model de la Toyota ce beneficiaza de tehnologia Toyota Optimal Drive, destinata scaderii consumului de combustibil si a emisiilor de CO2, in acelasi timp cu pastrarea caracteristicilor dinamice ale vehiculului.

    Motorizarile raman aceleasi, 1.0 benzina, pus la comun de Toyota si 1.4 HDI, furnizat de PSA. Dar japonezii spun ca au reusit sa reduca consumul propulsorului pe benzina cu 0,1 litri la 100 km/h, pâna la o medie de 4,5 litri.

    Printre imbunatatiri se numara si reducerea nivelului de zgomot si vibratii, iar detaliile privind siguranta (ABS, EBD, ESP) si dinamica masinii raman neschimbate.

    In prezent Toyota Aygo se comercializeaza in Romania incepand cu 7.511  euro, fara TVA, urmand ca facelift-ul sa nu aiba un pret cu mult mai ridicat. Asteptam lansarea lui si pe piata romaneasca.

    Vizualizari: 1319