rss

Toyota ar putea face disponibilizari fara precedent

  1. 23/01/2009
  2. Tags: Concedieri, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cel mai mare producator auto mondial, Toyota, ar putea concedia angajatii cu norma intreaga ai diviziilor din Marea Britanie si America de Nord, luand masuri fara precedent, a declarat astazi o sursa apropiata situatiei, informeaza Reuters.

    Toyota reduce puternic productia in contextul in care criza financiara globala a afectat vanzarile, in timp ce ar putea afisa primele pierderi operationale in anul fiscal care se va incheia in martie. Pe piata americana, vanzarile au scazut in decembrie cu 37%.

    Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca Toyota ar putea intreprinde masuri aditionale de reducere a costurilor in America de Nord, in mijlocul unei incetiniri economice fara precedent, pe piata de profil.

    "Nicio decizie nu a fost finalizata", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Mike Goss, intr-un comunicat.

    Cotidianul financiar Nikkei a scris ca Toyota ar putea concedia pana la 1.000 angajati cu norma intreaga in Statele Unite si Marea Britanie, in contextul scaderii vanzarilor si presiunii de reducere a costurilor.

    Grupul anuntase saptamana aceasta ca vanzarile pe piata locala au scazut cu 5%, la 2,15 milioane unitati, iar cele din strainatate au coborat cu 4%, la 6,82 milioane automobile.

    Per total, cererea pe piata auto nipona a scazut in 2008 pana la cel mai mic nivel din ultimii 34 ani. Impreuna cu vanzarile de minivehicule, ce au scazut cu 6,7%, la 122.770 unitati, vanzarile auto din Japonia au scazut cu 17%, la 306,319 vehicule.

    Sursa: Bloombiz 

     

    Vizualizari: 916