rss

Toyota accelereaza productia hibrizilor

  1. 12/06/2008
  2. Tags: Camry hybrid
    Vezi toate fotografiile (1)
    Numarul unu mondial a facut acum ceva vreme o promisiune: comercializarea a un milion de modele cu propulsie hibrida in fiecare an, incepand cu 2010.

    Pana la termenul scadent a mai ramas doar ceva mai mult de un an si jumatate, asa ca Toyota se vede nevoita sa faca ceva miscari rapide pe acest front, cu debutul productiei lui Camry Hybrid in Australia si Thailanda in prim plan.

    Prius, un model lansat la nivel mondial in 2001, a depasit deja pragul celor 1 milion de unitati vandute de la lansarea sa si, neindoielnic, va fi pilonul principal pe care se va sprijini si tentativa japonezilor de a vinde un milion de hibrizi in fiecare an.

    Intre timp, versiunea ecologica a modelului familial Camry – un adevarat campion al vanzarilor in SUA si Australia – va plusa cu inca 19.000 de unitati anual multumita muncitorilor de la uzina Gateway din Thailanda si Altona din Australia.

    Prima are un obiectiv de aproximativ 9.000 de unitati anual, in timp ce fabrica din apropiere de Melbourne va trebui sa produca, in aceeasi perioada de timp, circa 10.000 de unitati.
    Vizualizari: 992