rss

Toyota a incheiat 2006 cu 14 miliarde de $ profit

  1. 10/05/2007
  2. Tags: Profit, Toyota
    Vezi toate fotografiile (2)
    Probabil ca la ora actuala e mai lesne sa te feresti de un tsunami aflat la 100 metri in fata ta decat sa eviti a fi inghitit de forta implacabila numita Toyota, si probabil ca asta au simtit  absolut toate conducerile concernelor din lume (in frunte, evident, cu “Big 3” din Detroit) imediat ce noul numar unu mondial a anuntat ca, in 2006, a obtinut un profit de – atentie – 14 miliarde de dolari.

    Sunt cu 19,8% mai multi bani decat in 2005 si o suma care i-ar face pana si pe patronii unei companii petroliere de talie mondiala sa planga de fericire, sosita in conditiile in care principalul adversar, General Motors, a terminat acelasi an cu o pierdere de 2 miliarde de dolari.

    Celelalte cifre care au complet un an exceptional pentru Toyota sunt 204 miliarde de dolari (trecuti in dreptul veniturilor) si 8,52 de milioane (numarul corespunzator masinilor vandute).

    Niponii au anutat deja ca 2007 il vor termina cu un profit asemanator, insa americanii le-au pus deja gand rau: GM se gandeste in aceste momente sa acuze oficial Japonia pentru o devalorizare voita a yenului, fapt care, spun cei din Detroit, le-a umflat portofelele exportatorilor.

    De acelasi lucru sunt acuzati si chinezii, iar daca acestea se vor dovedi adevarate, guvernul american ar putea interveni in acest sens pentru a proteja industria locala.

    Pe de alta parte insa, aici vorbim de asiatici – experti in a gasi ferestre deschise atunci cand li se inchide usa in nas.
    Vizualizari: 812
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »