rss

Touareg – primul hibrid VW

  1. 31/01/2007
  2. Tags: Hibrid, Martin Winterkorn, Volkswagen Touareg
    Vezi toate fotografiile (2)
    Se pare ca noul management VW nu va impiedica mai vechile planuri ale constructorului de a lansa o versiune hibrid a unuia din best-seller-urile sale.

    Totusi, ceva tot s-a schimbat: daca Bernd Pischetsrieder & Co doreau ca aceasta sa faca obiectul unuia din modelele de clasa compacta (Golf, Jetta sau Touran), Martin Winterkorn vrea ca primul hibrid VW sa fie un Touareg.

    Motivul invocat de noul boss este acela ca o motorizare hibrida umfla pretul masinii cu aproximativ 2.000 de euro, lucru de neacceptat in cercul de clienti al claselor compacte, extrem de sensibili la pret.

    Ei s-ar fi orientat, spune Winterkorn, spre motoarele diesel, ce ofera un consum egal, daca nu chiar si mai mic, decat un motor hibrid. Ca urmare, a fost ales Touareg, componentele noului grup motorpropulsor urmand a fi furnizate in mare parte de Bosch.

    Si daca credeati ca la Porsche nu se poate merge mai jos de un Cayenne in ceea ce priveste erezia, aflati ca 2010 (anul aparitiei lui Touareg Hybrid) va marca si lansarea pe piata a lui Cayenne Hybrid, ce va beneficia de aceeasi propulsie ca si tot-teren-ul VW. Ptiu...
    Vizualizari: 1099