rss

Top10 accidente cu supercar-uri

  1. 26/11/2008
  2. Tags: Ferrari, Lamborghini, Mercedes, TVR
    Vezi toate fotografiile (19)


    De multe ori v-am chinuit retina cu imaginile unor accidente in care au fost implicate diferite supercar-uri. Nu doar pentru ca orice masina super-performanta merita atentie, ci si pentru a va arata ca, indiferent de bani si logo-ul de pe capota, regulile de circulatie, regulile fizicii si ale vietii sunt aceleasi pentru fiecare.

    In cele ce urmeaza va propunem un Top 10 al celor mai "rapide" accidente. Evident ca vorbim despre autovehicule precum Ferrari, Lamborghini, Mercedes sau Corvette.

    1. Ferrari Enzo - 315 km/h. Mai intai a baut cateva pahare de tarie, destul cat sa fie declarat "beat", apoi a plecat la o plimbare linistita pe Pacific Coast Highway. Nici nu a simtit cand "italiana" a ajuns aproape de viteza maxima, insa cu siguranta a simtit impactul care a urmat. Culmea, a plecat pe picioare de la locul accidentului... direct la inchisoare, insa.

    2. Dodge Viper - 270 km/h. Undeva in Arizona. Masina a putut fi recunoscuta dupa spoilerul fata, de altfel singura piesa care mai putea fi recunoscuta.

    3. Mercedes SLR - 265 km/h. Pe o autostrada din Qatar, soferul acestui bolid a ajuns la viteza de 265 km/h inainte de a pierde controlul vehiculului. Dupa ce s-a rasturnat de mai multe ori, masina s-a oprit... in trei bucati mai mari si sute de fragmente de nerecunoscut!

    4. Ferrari Enzo - 257 km/h. Asta chiar nu e de ras: soferul in varsta de 41 de ani a decedat in urma impactului.

    5. Lamborghini Murcielago - 240 km/h. Individul isi cumparase "bijuteria" de sase zile si inca nu ii facuse asigurare. A pierdut 350.000 de dolari, dar a fost norocos sa scape cu viata.

    6. TVR T350C - 225 km/h. Pe strazile din Johannesburg, Africa de Sud, soferul acestei sportive a incercat o "liniuta" cu un alt sofer. Abia cand a avut loc impactul a realizat ca nu i-a reusit.

    7. Chevrolet Corvette - 225 km/h. Undeva pe strazile din Dallas... Masina s-a dezintegrat in urma impactului.

    8. Mercedes SLK - 217 km/h. Soferul gonea pe strazile din Germania, cand, din cauza vitezei prea mari, s-a oprit intr-un copac.

    9. BMW 528i - 217 km/h. Automobilul bavarez, productie 1998, s-a rasturnat de mai multe ori, incheindu-si reprezentatia artistica intr-un stalp de beton, dupa ce un pneu a explodat in timp ce rula cu aproximativ 217 km/h.

    10. Ferrari 360 Modena - 210 km/h. Sportiva italiana a bifat 3 din 10. Un rezultat regretabil, avand in vedere obiectul acestui top. Oricum, acest accident reprezinta exemplul clasic al tanarului teribil care vrea sa impresioneze fetele. S-a petrecut in Franta si amandoi, atat soferul, cat si pasagera din dreapta, au scapat cu bine. Ma rog, cat de "bine" poti fi dupa ce masina in care te afli se rostogoleste de mai multe, zboara pur si simplu prin aer si se rupe in doua.

    Pentru galerie foto completa dati click aici .




    Vizualizari: 1473