rss

Tommi Makinen Racing a testat in Romania 5 zile

  1. 23/05/2008
  2. Tags: Tommi makinen, Tommi makinen racing
    Vezi toate fotografiile (1)
    Tommi Makinen, de patru ori Campion Mondial de Raliuri, impreuna cu Jari Ketomaa, dublu Campion de Raliuri al Finlandei si lider la zi in Campionatul Mondial de Raliuri la categoria masinilor de productie, au testat cinci zile in Romania noul model de grupa N Subaru Impreza WRX Sti 2008, pregatit in atelierele Tommi Makinen Racing.

    Makkinen, al carui nume in WRC este legat in mare parte de Mitsubishi (poatru titluri cucerite alaturi de constructorul japonez: 1996, 1997, 1998 si 1999), a testat doua zile pe asfalt si alte doua pe macadam, in timp ce Ketomaa a incheiat sesiunea cu o zi pe macadam. Tommi Makinen Racing si-au concentrat atentia pe dezvoltarea motorului, transmisiei si a suspensiei, iar in tara noastra, spun ei, au gasit exact conditiile dificile pe care le cautau. De asemenea, cu un ochi au stat pe fiabilitatea noii masini, in final cei doi, impreuna cu echipa de mecanici, declarandu-se satisfacuti de rezultate.

    "Urmeaza curse foarte grele pe macadam in Campionatul Mondial de Raliuri si trebuie sa testam in conditii similare celor intalnite in evenimentele WRC. De exemplu, Jari Ketomaa a intalnit conditii foarte dure in Grecia, iar acest test i-a prins foarte bine din acest punct de vedere", a explicat Makinen.

    "A fost fantastic sa vad cum Tommi Makinen Racing si fostul cvadruplu campion WRC si-au facut treaba in aceste zile. Chiar daca Tommi s-a retras din activitate, experienta si cunostintele sale nu s-au diminuat deloc. Dupa cele cinci zile de teste cred ca Subaru Impreza WRX STi a devenit mai competitiv atat pe asfalt, cat si pe macadam", a concluzionat Ketomaa.
    Vizualizari: 847