rss

Tinerii sunt cei mai expusi la accidente rutiere

  1. 19/02/2007
  2. Tags: Accident, Driver alert
    Vezi toate fotografiile (1)
    Noi studii statistice arata ca elemente precum vorbitul la telefonul mobil in timp ce conduc si conversatiile cu pasagerii din masina maresc riscurile ca tinerii sa fie implicati in accidente rutiere foarte grave.

    Pe de alta parte insa, unii producatori de automobile precum Volvo Cars au anuntat ca au dezvoltat numeroase sisteme de siguranta ce ajuta la reducerea numarului de situatii ce fac obiectul studiilor mai sus mentionate.

    Spre exemplu, prin utilizarea unei camere video instalate pe parbriz, ce masoara distanta dintre masina si marcajele de pe suprafata soselei, dispozitivul denumit "Driver Alert" emite un avertisment sonor atunci cand masina pare sa iasa de sub controlul soferului.

    De asemenea, pentru a preveni conducerea masinii in stare de ebrietate, sistemul "multi-lock" forteaza soferul sa sufle intr-un analizor al aerului expirat inainte ca masina sa poata fi pornita.

    Un alt element de siguranta high-tech de la Volvo Cars este integrat in cheia masinii, permitand limitarea vitezei masinii la un nivel prestabilit.

    In timp ce "Collision Warning System" incetineste masina daca soferul nu apasa pedala de frana atunci cand este necesar, sistemul "City Safety" (ce urmeaza foarte curand sa fie lansat oficial) va actiona automat franele masinii, ajutand astfel soferii sa reduca sau chiar sa elimine coliziunile din spate, la viteza redusa.
    Vizualizari: 737