rss

Tinerii, preocupati mai mult de siguranta oferita de anvelope decat de consum

  1. 06/11/2012
  2. Tags: Anvelope, iarna
    Vezi toate fotografiile (1)

    Tinerii soferi pun mai mult pret pe siguranta oferita de anvelope decat pe  eficienta promisa la capitolul consum sau nivelul de zgomot produs la rulare, arata un nou studiu Goodyear.

    Incepand cu 1 noiembrie, conducatorii auto au informatii suplimentare despre anvelopele pe care planuiesc sa le cumpere. Noua eticheta europeana pentru anvelope ofera posibilitatea soferilor sa aprecieze cu usurinta performanta anvelopelor pe baza a trei indicatori diferiti: eficienta consumului de carburant, aderenta pe carosabil umed si nivelul zgomotului exterior.

    Cercetarea cu privire la siguranta rutiera realizata de Goodyear in 2012 dezvaluie faptul ca tinerii conducatori auto pun siguranta pe primul plan atunci cand doresc sa achizitioneze o anvelopa.

    Astfel, cand au fost intrebati despre caracteristicile pe care le cauta atunci cand cumpara anvelope, tinerii soferi au fost cel mai mult interesati de modul in care anvelopele au rezistat la conducerea pe carosabil umed (84%), aderenta la viraje (84%), franarea pe carosabil umed (84%), conducerea pe carosabil uscat (83%) si franarea pe carosabil uscat (82%).

    Criteriile considerate mai putin importante au fost cele privind eficienta consumului de carburant (79%), nivelul zgomotului interior (68%) si cel al zgomotului exterior (56%).

    Studiul realizat de Goodyear in 2012 cu privire la siguranta rutiera a investigat comportamentul a 6.500 de conducatori auto tineri cu varsta sub 25 de ani pe 16 piete (15 tari europene si Africa de Sud).


    Vizualizari: 1938