rss

Testarea noului Porsche Cayenne a ajuns in ultimele etape

  1. 04/03/2023
    Vezi toate fotografiile (10)

    Dupa lansarea modelului in 2017, Porsche a imbunatatit constant cea de-a treia generatie Cayenne la nivel de sasiu, grup propulsor, design, echipare si conectivitate. „Este unul dintre cele mai extinse upgrade-uri de produs din istoria Porsche”, spune managerul de serie Michael Schatzle. Pe langa realinierea portofoliului de motoare, inginerii de la Centrul de Dezvoltare Porsche, din Weissach, au revizuit sistemul de sasiu al masinii, cu scopul de a extinde plaja de variatii intre performanta tipica Porsche pe sosea, confortul pe distante lungi si performantele off-road. Printre altele, Cayenne va dispune de un nou sasiu semi-activ. In plus, soferii si pasagerii vor avea parte de un afisaj si un concept de operare nou si complet digitalizat, cu functii de conectivitate imbunatatite. Tehnologia inovatoare de iluminare a farurilor cu LED HD-Matrix sporeste atat confortul, cat si siguranta in noul Porsche Cayenne.
    Testarea limitelor fiecarui model inainte de lansare
    Cu atat de multe tehnologii noi, au fost necesare teste complexe si elaborate pentru a regla perfect componentele, majoritatea fiind dezvoltari complet noi.
    „Supunem noul Cayenne unui program de testare complex si cuprinzator, ca si cum ar fi un model dezvoltat de la zero”, explica managerul de testare Ralf Bosch.
    Pe langa simularile virtuale din ce in ce mai precise, testarea in viata reala este inca o prioritate pentru Porsche. Reprezinta testul care decide daca modelul este gata de lansare. In timpul a ceea ce se numeste testarea completa a vehiculelor, se urmaresc stabilitatea operationala si functionalitatea tuturor componentelor si sistemelor in timpul interactiunii - in situatiile pe care le experimenteaza clientul. Vehiculele parcurg peste 200.000 de kilometri in trafic urban, pe drumuri de tara si pe autostrazi in doar cateva luni.
    Pentru a simula conditii extreme, prototipurile calatoresc in jurul lumii, pentru a-si pune la incercare calitatea si durabilitatea in diferitele zone climatice. Pentru noul Cayenne, testele au avut loc in Asia, Africa, Europa si America de Nord. In total, masinile au parcurs peste patru milioane de kilometri de testare.
    „Ceea ce cerem de la noul Cayenne in testele grele off-road din Spania, pe dunele de nisip din Maroc sau in timpul calatoriilor dinamice pe piste de gheata din Finlanda si pe Nurburgring Nordschleife, nu este ceva ce multi clienti ar face vreodata,” spune Dirk Lersch, liderul echipei de asamblare si testare a prototipurilor Cayenne. „Dar oricine cumpara un Porsche ar trebui sa stie ca acesta poate rezista la provocari exceptional de mari – indiferent de suprafata pe care se circula.”
    Noul Porsche Cayenne va debuta in aceasta primavara.

    Vizualizari: 643