rss

Test Drive (cu video) –Alfa Romeo Spider

  1. 16/07/2008
  2. Tags: Spider
    Vezi toate fotografiile (21)

    Text: Sorin Miclau; Foto: Sorin Miclau; Video: Alexandru Enache
    Galerie foto aici Video aici

    Un spider Alfa Romeo, rosu, va amesteca intotdeauna sentimentele deopotriva atat pentru femei cat si pentru barbati. Generatoare de idei, si predispusa la nopti incinse, Alfa Romeo Spider poate fi un “must have”. Dar merita?

    Derivata dintr-un studiu de stil al lui Giugiaro, prezentata la Salonul Auto de la Geneva in 2002 si incununatata de titlul “Cel mai frumos automobil al anului 2006”, Alfa Romeo Brera se afiseaza intr-o versiune sarmanta – Spider. In mod cu totul paradoxal Pininfarina i-a desenat invelisul si l-a produs in propria-i uzina San Giorgio Canavese.

    www.auto.ro a testat un model Alfa Romeo Spider 3.2 V6 cu tractiune integrala in echiparea Distinctive singura echipare disponibila.

    Odata patruns in interiorului lui Alfa Romeo Spider, trecand cu privirea de montantul A, ranforsat, observi plansa de bord a lui 159, orientata spre sofer, ce include cadrane circulare pe cat de sportive pe atat de retro. Alfa Romeo Spider imprumuta numeroase elemente de la 159 de la platforma tehnica, la transmisia integrala si motorizari.

    Materialele din interiorul lui Alfa Romeo Spider sunt de buna calitate, nu atat de classy ca la Audi, dar placute la aspect si la atingere. Volanul este purist, caracteristic pentru un roadster si dispune de ajustari axiale si pe inaltime, contribuind la setarea unei pozitii in cockpit cat mai adecvate cu emblema masinii. Scaunele reglabile electric pe 8 directii, incalzite ofera un confort deplin, dar nu am remarcat un sprijin lateral sau lombar notabil. Cele doua locuri inexistente in spate au sezutul transformat in locuri de depozitare, ce ofera un plus de spatiu de 100 de litri, pentru a suplimenta cei 200 de litri, modesti, oferiti de portbagaj.

    Soft-top-ul, in intregime automatizat a lui Alfa Romeo Spider, necesita 26 de secunde pentru a se plia, dar operatia se face numai cand automobilul sta pe loc. Pentru a evita patrunderea curentilor de aer, scursi de pe acoperis, gasim un deflector de sticla, localizat intre cele doua rollbar-uri de siguranta, element eficace la viteze mari.

    Alfa Romeo Spider - Dinamica

    Modelul Alfa Romeo Spider, testat de noi, era animat de motorul top de gama 3.2 V6 JTS, preluat de la Holden (marca austaliana a gigantului GM), remodelat pentru Alfa Romeo.

    Propulsorul inlocuieste vechiul V6 Alfa Romeo, total depasit din punct de vedere al normelor de poluare. Cei sase cilindri dispun de admisie variabila, injectie directa tip JTS (Jet Thrust Stoichiometric) care asigura o pulverizare si vaporizare fina a masei de combustibil injectata, pentru o ardere mai buna si o eficienta energetica imbunatatita. Progresul noului propulsor a lui Alfa Romeo Spider in raport cu 3.2-ul lui 147 si 156 GTA ce furniza 240 CP si pe vechiul coupe GTV, este notabil: 20 CP (ajungand la 260 CP) si un plus de 33 Nm (cuplul maxim generat pentru Alfa Romeo Spider fiind de 322 Nm/4250 rpm. Acceleratia 0-100 km/h dureaza 7.0 secunde, iar viteza maxima anuntata este de 240 km/h. Consumurile precizate de constructor sunt: urban -16.9, extraurban -8.4, iar mixt -11.5 l/100 km.

    Ce trebuie mentionat la motor este sunetul melodios, romantic, mai ales cel auzit la demaraje, care face toti banii investiti intr-un Alfa Romeo Spider. De asemenea am remarcat cutia prea lunga pentru un spider, mai ales Alfa Romeo si mai ales rosu. Versiunea Alfa Romeo Spider, testata de noi, dispunea de transmisia integrala permanenta Q4, regasita si pe 159. Q4 are in compunere un diferential interaxial de tip Torsen, autoblocant, care divide cuplul motor 57/43 procente pe puntea spate respectiv fata. In situatii extreme 78% din valoarea cuplului furnizat de motor este trimisa rotilor spate pentru depasirea problemelor de tractiune.
    Directia lui Alfa Romeo Spider merita elogiile noastre asistarea fiind precisa, iar comportamentul in viraje fiind usor de intuit. Am remarcat o usoara intentie de subvirare, dar nefiind elocventa am trecut-o la neimportante.


    Confortul generat si de sistemul de suspensii este admirabil, totusi lipsa din echiparea standard sau cea a optionalelor, a suspensiilor sport autentice ne-a indus o usoara frustrare.
    Alfa Romeo Spider se abate un pic de la mistica roadsterelor, insa prin imaginea seducatoare, stropul de nebunie pe care-l insinueaza si sportivitatea pe care o degaja, calitati apreciate de Alfisti/te, ocupa un loc bine definit in oferta de roadstere existenta acum pe piata.

    Alfa Romeo Spider – Echipare si preturi

    Din echiparea Distinctive amintim: VDC (controlul dinamicii automobilului) cu Hill Holder (include ABS, ASR, BAS) /Airbaq frontal sofer si pasaqer cu sistem Smart 2 / Posibilitate dezactivare airbag pasager /Airbag genunchi sofer / Airbaq lateral sofer si pasaqer / Climatizare automata bi-zona / Geamuri actionate electric automate / Inchidere centralizata (usi, portbaqaj, rezervor) / Cheie electronics cu telecomanda inchidere /deschidere usi si portbagaj (3 taste) / Trip computer / Tapiterie din piele /Scaune reglabile electric (8 directii), cu memorie, incalzite / Cotiera cu spatiu de depozitare inchis, cu posibilitate reglare ternperatura si suport pahare /
    Oglinda cu iluminare in parasolar latura sofer /Oglinzi exterioare reglabile si rabatabile electric,
    incalzite, cu carcasa in culoarea caroseriei / Soft top actionat electric cu telecomanda / Visibility Pack: senzor de ploaie, senzor aprindere-automata faruri, oqlinda retrovizoare interna cu efect antiorbire, senzor dezaburire / Proiectoare ceata / Senzor de parcare posterior / Sistem Follow Me Home/ Sistern antifurt Alfa Code / 2 tevi de esapament cromate cu dubla iesire, tobe separate / Praguri cu insertii din inox / Jante din aliai de 17" cu pneuri de 225/50 (design cu orificii) / Kit Fix & Go.

     

    Pretul modelului Alfa Romeo Spider 3.2 V6 Q4 Distinctive este de 38.800 euro fara TVA sau 46.172 euro cu TVA, fara optionale incluse. Alfa Romeo Spider ocupa un loc langa BMW Z4 3.0si Roadster , care pleaca in versiunea standard de la 35.380 de euro fara TVA si Nissan 350 Z Roadster cu 42.297 euro fara TVA, dar avand o echipare mai buna.

    Vizualizari: 2220
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »