rss

Test dificil: BMW M Team RLL a incheiat cursa de 24 de ore de la Daytona cu ambele MOTUL BMW M4 GT3

  1. 06/02/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    Prima cursa de 24 de ore de la Daytona (SUA) s-au dovedit a fi un test dur pentru echipele BMW M Motorsport si noul BMW M4 GT3. Dupa o cursa plina de provocari, cele doua MOTUL BMW M4 GT3 ale BMW M Team RLL au trecut linia de sosire pe locurile al saptelea, respectiv al noualea in clasa GTD-PRO. Ambele masini au avut probleme cu sasiul inferior la inceputul cursei. A trebuit sa se lucreze la difuzorul spate de mai multe ori, ceea ce a costat mult timp si a facut ca ambele masini sa piarda teren. Turner Motorsport a avut o revenire impresionanta in clasa GTD si a fost in Top 5 pana cand a fost fortata sa se retraga dupa un incident in timpul noptii.
    "A fost o cursa grea", a spus Mike Krack, directorul BMW M Motorsport. "Am vrut sa mentinem numarul de greseli la minimum si, daca este posibil, sa trecem toate modelele BMW M4 GT3 prin cursa fara incidente. Din pacate, nu a fost chiar asa. Masina GTD gestionata de Turner Motorsport nu a reusit sa termine cursa dupa un contact, iar ambele modele ale BMW M Team RLL au intampinat probleme si au incheiat cursa pe locurile al saptelea si al noualea. Desi am parcurs multi kilometri in testele din timpul fazei de dezvoltare, acest lucru a aratat ca o evolutie in conditii de cursa ridica provocari suplimentare. Trebuie sa lucram impreuna pentru a imbunatati fiabilitatea, operatiunile si performanta, deoarece nu am reusit sa avem acelasi ritm cu liderii in niciun moment al cursei. Vom analiza acum toate constatarile pentru a ne asigura ca revenim in frunte la cursa de 12 ore de la Sebring. As dori sa felicit Team Pfaff Motorsports pentru victoria sa in prima cursa a noii categorii GTD-PRO. Astazi a fost ultima mea aparitie in curse cu BMW M Motorsport. Mi-ar fi placut sa-mi iau ramas bun cu un rezultat de top. Vreau sa le multumesc tuturor colegilor, echipelor si pilotilor mei pentru cooperarea de incredere din ultimii ani."
    Volanul modelului #25 MOTUL BMW M4 GT3 a fost impartit de John Edwards, Connor De Phillippi (ambii SUA), Augusto Farfus (Brazilia) si Jesse Krohn (Finlanda). Acest cvartet a incheiat pe locul al saptelea in clasa lui, dupa ce a parcurs 698 de tururi. A doua masina, cu Philipp Eng (Austria), Sheldon van der Linde (Africa de Sud), Marco Wittmann (Germania) si Nick Yelloly (Marea Britanie) in cockpit, a ajuns la sosire pe locul al noualea al clasei GTD-PRO.
    In clasa GTD, modelul #96 BMW M4 GT3 inscris de Turner Motorsport a pornit de la coada grilei, dar a trecut la ofensiva in primele ore si a reusit sa urce pana in Top 5. Cockpitul masinii a fost impartit de Bill Auberlen, Robby Foley, Michael Dinan (toti SUA) si pilotul oficial BMW M Jens Klingmann (Germania). Cu toate acestea, masina a fost avariata intr-o coliziune in timpul noptii si, in consecinta, a trebuit sa fie retrasa la standuri.
    Acum, BMW M Team RLL si Turner Motorsport au aproximativ sase saptamani pana la cel de-al doilea moment culminant al IMSA WeatherTech SportsCar Championship din acest sezon, la Sebring (SUA). Acolo li se va alatura Paul Miller Racing, cu un BMW M4 GT3 in clasa GTD.
    Accent pe aniversarea BMW M si BMW M Endurance Challenge
    In cadrul programului de sustinere pentru Rolex 24 at Daytona, BMW M Motorsport si BMW of North America au marcat 50 de ani de la BMW M cu o serie de momente importante. Chiar inainte de inceperea cursei a avut loc o parada de masini BMW M de epoca si actuale, inclusiv un BMW M1 din 1980. Trei masini de curse care au facut istorie prin castigarea de curse IMSA au fost expuse la Rolex 24 Heritage Exhibition in Daytona Fan Zone: BMW 3.0 CSL din 1975, BMW Z4 GTLM din 2015 si BMW M8 GTE care a triumfat la Daytona in 2019.
    BMW M Endurance Challenge a avut loc vineri. Cursa de patru ore, prima etapa a acestui sezon din IMSA Michelin Pilot Challenge, a fost inceputa de Timo Resch, vicepresedinte BMW M GmbH pentru clienti, marca si vanzari, in rol de Grand Marshal. Victoria a revenit Team RS1. Turner Motorsport a impresionat si cu cele doua BMW M4 GT4 ale sale si a urcat pe podium, Bill Auberlen si Dillon Machavern (ambii SUA) terminand pe locul al treilea. Coechipierii lor, Robby Foley, Michael Dinan si Vincent Barletta (toti SUA), au fost pe pozitia a cincea.
    Declaratii dupa cursa de 24 de ore de la Daytona:
    Bobby Rahal (director echipa BMW M Team RLL): "A fost o zi lunga pentru noi. A fost prima cursa cu noua masina pentru echipa noastra. inainte de aceasta, am avut doar un singur test scurt la Daytona in decembrie 2021 si am fost putin surprinsi ca nu am avut problemele care ne-au incetinit aici la Rolex 24. Multe multumiri merg catre pentru echipa mea, pilotii, BMW M Motorsport si toti cei care nu au renuntat niciodata in ultimele 36 de ore si au incercat sa obtina tot ce este mai bun din masina. Acum avem o lista foarte lunga de lucruri pe care trebuie sa le rezolvam pentru a o fi in frunte la Sebring."

    Vizualizari: 563